Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1

Geplaatst op 23 januari 2017
Categorie: Nieuws

Wedstrijdverslag Heren 1 – Time-out 2

Vrijdag 27-01 stond alweer de 13e wedstrijd van de competitie op het programma. Tegen Time-Out uit Diepenheim moesten we een goed resultaat neerzetten om afstand te nemen van de onderste plaatsen op de ranglijst!

Om 21:20 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd, en we begonnen scherp en vel! Time Out had geen grip op onze serve, en kon aanvallend ook niet veel inbrengen. De eerste set werd dan ook met 25-12 gewonnen door ons.

In de 2de set konden we het niveau van het begin van de wedstrijd niet evenaren en gingen we mee in het trage tempo van de tegenstander. Maar gelukkig maakte Time-Out nog meer fouten dan ons, en wonnen we de 2e set met 25-17.

Vol goede moed gingen we door in de 3e set. Door een aantal goede blok acties, sterke serve series, en leuk volleybal liepen we al snel uit naar een ruime voorsprong. Alleen toen we dichter in de buurt van de 20 punten kwamen begon de motor wat te haperen. Time out kwam van een 19-12 achterstand snel dichter bij ons in de buurt. Maar gelukkig werden we weer op tijd wakker, en trokken we ook de 3de set naar ons toe met 25-18.

De laatste set moest uiteraard ook gewonnen worden om de 5 punten in de eigen sport hal te houden. Maar de heren uit Diepenheim gaven zich niet zo maar gewonnen. Mede dankzij de vele persoonlijke fouten aan onze kant bleef het de hele set spannend. Pas tegen het eind van de set hadden e met 24-22 een klein gaatje. Maar deze werd door Time Out op de valreep nog gedicht en werd het 24-24. Dit resulteerde een spannende slotfase van de wedstrijd die we wonnen met 27-25. De eerste 4-0 overwinning en 5 punten erbij.

Wedstrijdverslag Dames 1 uit tegen Dash Vorden

Zaterdag 28 januari speelden wij tegen Dash Vorden. Tijdens de wedstrijd in de Haambrink bleek al dat Dash een taaie tegenstander is, met ontzettend goed verdedigend werk. Voor de tijd hadden we ons al doel voorgenomen net zo goed aan te vallen als tegen Dynamo Tubbergen.

In de eerste set kwamen beide teams goed uit de startblokken. Wij waren fris en begonnen scherp. Maar al snel in de eerste set raakten we compleet de controle kwijt. De serve druk nam af, we raakten steeds verder in de problemen. Deze set ging dan ook met ruime cijfers naar Dash. Dat er wat moest gaan gebeuren in de tweede set was duidelijk. Langzaam aan begonnen we beter te spelen en kregen we meer grip op de dames uit Vorden. Maar het bleek niet genoeg. De derde set moest het gebeuren. We waren scherper en beter gefocust. We maakten weer mooie punten en begonnen beter te serveren. Dit resulteerde in setwinst. De vierde set ging gelijk op. Beide team waren aan elkaar gewaagd. Maar door een blunder van de arbitrage, gingen er dure punten verloren. De laatste bal waardoor Dash de wedstrijd won, was hartstikke uit. Aan de lichaamstaal van de meiden van Dash te zien was dit echt zo. Tevens hebben zij dit na de wedstrijd ook toegegeven. Dit maakte het verlies van deze wedstrijd extra zuur. En dan kom je toch weer uit bij de discussie wel of geen lijnrechters. Het bij ons al in meerdere wedstrijden gebleken dat lijnrechters onmisbaar zijn. Helaas ging deze wedstrijd verloren. Op naar volgende week een spannende pot zal het vast en zeker worden tegen Sneek.