Historie

Oprichting

V.V. Krekkers is op 1 augustus 1970 opgericht. De eerste bestuursleden waren G. Tijink (voorzitter), A. Braakhuis (secretaresse) en G. Hofhuis. De eerste leden trainden in de oude gymzaal van de basisschool in de Harbrinkhoek en men nam in het seizoen 1970-1971 voor het eerst deel aan de competitie met een heren- en een damesteam. De wedstrijden konden niet in die gymzaal gespeeld worden omdat de zaal niet voldeed aan de eisen van de NEVOBO. Er werd uitgeweken naar een sporthal in Almelo en later moest men de ‘thuiswedstrijden` in de Danne te Albergen spelen. De realisatie van De Haambrink zorgde ervoor dat V.V. Krekkers eindelijk thuis kon spelen.

 

De naam Krekkers

Twee volleybalsters, Willemien Frielink en Betsie Bos, zaten, onder het genot van een kopje koffie, te fantaseren over een naam voor de volleybalvereniging. Ze bedachten de naam: Crackers. Tijdens de training kwam die naam ter sprake en de toenmalige trainer, Harry Spannenburg, adviseerde om de “moderne” spelling te gebruiken: Krekkers. Niemand van de leden had een alternatieve naam, dus de naam `Krekkers` was een feit.

 

Sportieve resultaten

In 1971 telde V.V. Krekkers 29 leden en in 1972 78 leden. Met zo`n enorme groei ging een probleem gepaard: het bestuurlijke en sporttechnische kader veranderde in de beginjaren vaak. Er werden geregeld successen geboekt. Zo promoveerden in 1972 dames 1, dames 2 en heren 1. In 1975 werden zeven teams kampioen. Dames 1 werd in 1976 kampioen van de eerste districtsklasse en promoveerde naar de landelijke divisie. Een jaar later volgden de heren. Heren 1 heeft zelfs de eerste divisie bereikt en de dames tweede divisie! Het seizoen 1987-1988 verliep voor het Krekkers herenteam op spectaculaire wijze. Er werd in de voorronde van de nationale bekerwedstrijd geloot tegen de eredivisieploeg Hillhout/Reflex. Dit team werd door de Krekkersheren verslagen. In de volgende ronde moesten de Krekkersmannen (Henri Paus, Raymond Snijders, Gert Kamphuis, Peter Smienk, Erwin Boerrigter, Hans Snijders, Gerrit Steenkamp en Leo Maathuis (trainer Anton Pots )) thuis uitkomen tegen Brother Martinus (de landskampioen en nummer 3 van Europa). Het was een tegenstander met indrukwekkende namen: Avital Selinger, Ron Boudrie, Ron Zwerver, Edwin Benne, Peter Blangé en Marco Brouwers (trainer/coach Arie Selinger). Er werd, zoals te verwachten was, met 3-0 verloren maar veel mensen beleefden een volleybalavond om nooit meer te vergeten.