Wedstrijdverslag Dames 2 – Livo & Halley Dames 2


Geplaatst op 7 oktober 2021
Categorie: Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Kerkkers DS2 – Halley Dames 2

Zouden het onze laatste twee wedstrijden van dit jaar zijn geweest? Dat is nog onduidelijk. We hebben in ieder geval op 20 november gespeeld in Wehl, wat we daarvan weten is dat het een best eindje rijden was. Daarnaast op 27 november thuis tegen Livo. Maar eerst terug naar 20 november…

We mochten 15.45 uur in Wehl spelen tegen Halley dames 2. Echter, omdat dit voor ons een uur en een kwartier rijden was, vertrokken wij al om 13.25 uur. Als het dan de laatste wedstrijden waren van dit jaar, dan hebben we in ieder geval veel tijd met elkaar besteed, daarover later meer (na onze mogelijke laatste thuiswedstrijd hebben wij ook ons teamfeest gevierd). Allá, de wedstrijd tegen Halley dames 2. Halley stond niet hoog op de ranking, maar wij hielden er wel rekening mee dat zij mogelijk wel een goed spel zouden kunnen neerzetten omdat ze de laatste tijd ook verrassend wedstrijden wonnen.

Ondanks dat wij hier wel rekening mee hielden, overviel hun spel ons. Ze hadden een sterke serve, beetje alles of niets serve, waarbij het continue goed ging. Ze waren gebrand om te winnen, ging voor elke bal, speelden krachtig. Zij wonnen de eerste twee sets beiden met 25-17 van ons. In de derde en vierde set hadden wij wat meer antwoord op hun spel, hierdoor konden wij deze sets winnen. Het was 2-2, we mochten weer (de vorige twee wedstrijden ook al) een vijfde set spelen. Helaas, bij ons leek de koek op, we verloren deze vijfde set met 15-7.

Goed, twee punten mee terug naar Harbrinkhoek en op naar de volgende wedstrijd. Die was afgelopen zaterdag.

Zaterdag 27 november, de dag nadat we vrijdag de persconferentie hebben gezien en vermoeden dat de competitie mogelijk wordt stilgelegd. Dat betekent mogelijk een laatste wedstrijd, dan kunnen we er maar het beste van gaan maken en proberen uit te halen.

We mochten spelen tegen Livo dames 1, zij komen uit Westervoort en hadden er dus een hele reis opzitten. Gezien de eerder aangescherpte maatregelen was publiek niet toegestaan, dus hadden we een livestream gerealiseerd (lees: mobiel met plakband aan de tribune geplakt). Zo konden de supporters van zowel Livo als van onszelf aanmoedigen vanuit huis.

Terugkijkend was het een leuke wedstrijd om te spelen, het niveau lag aardig gelijk aan elkaar wat maakte dat er leuke rally’s waren. De eerste set hebben we gewonnen met 30-28, meteen een intensieve, lange set. Ook het totaal aantal behaalde punten is interessant om te noemen, wij hebben in totaal 103 punten gescoord en Livo in totaal 94 punten. Daar zit maar een klein verschil in. De eindstand is 3-1 geworden in ons voordeel, erg prettig gezien wij na deze wedstrijd nog een teamfeest op de planning hadden.

Of het nu onze laatste wedstrijd is geweest voor dit jaar of niet, we hebben tijdens het teamfeest de winst gevierd en dat we toch nog even bij elkaar konden zijn, alles voor ook een goede teamspirit in het nieuwe jaar! Van een spelletje met je voorhoofd op de grond en twee benen in de lucht tot het tekenen van een schoolbord of bootje, het kwam allemaal voorbij. De sterke verhalen vlogen over de tafel, er werd gelachen en meerdere keren geproost. Op naar nog veel meer wedstrijden, trainingen en teamfeestjes als het weer is toegestaan en kan! Uiteraard horen jullie dan vanzelf weer van ons, tot die tijd gezond blijven en een beetje fit.. He ho, let’s go! Tot snel!