Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1

Geplaatst op 18 december 2016
Categorie: Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag SVH VC HS1 – Krekkers H1

Na de onverwacht goede prestatie van vorige week en een fanatieke training midweeks hadden we er op de vrijdag avond weer zin in. De tegenstander was SVH, Hellendoorn.

Het team was aardig compleet dus de coach had keuze genoeg. De eerste set ging helaas net verloren en dit was te merken in de tweede set.

We liepen tegen een vroege en significante achterstand aan maar wistten deze om te buigen naar winst in de tweede set door een goede strijdlust en aanmoedigingen vanaf de zijkant!

Voordat de derde set begon werden er een paar wissels doorgevoerd om nu door te stoten naar de winst. Helaas werd in deze set duidelijk dat we niet helemaal in de wedstrijd zaten. Hierdoor verloren we de set met 25-21.

In de laatste set kwam hier geen verandering meer in en liepen we achter de feiten aan. 3-1 verlies waardoor de eerste seizoenshelft toch matig werd afgesloten.

Natuurlijk zijn we de winst van twee weken geleden en het goede optreden van vorige week niet vergeten, dus zien we vol goede moed uit naar de tweede seizoenshelft. 13 januari tegen Fellini Vips, een tegenstander waar we nog wat tegen recht te zetten hebben!

Wedstrijdverslag Dames 1 – Set-up ’65 Dames 2

Zaterdag 17 december stond de wedstrijd Set Up – Krekkers op het programma. Voor ons even wennen om zo vroeg op de middag al een wedstrijd te spelen.

Maar we begonnen vol overtuiging met de eerste set. Er werd met enthousiasme gespeeld en langzaam maar zeker konden we de voorsprong uitbouwen. De eerste set wonnen we dan ook met duidelijke cijfers.

In de tweede set was duidelijk zichtbaar dat we meer moeite kregen met Set Up. We maakten het onszelf veel te moeilijk. Dit resulteerde in een hoge fouten last. Uiteindelijk wisten we toch nog een beetje terug te komen, maar de set ging naar Set Up. Dat het in de derde beter moest was duidelijk. Maar ook deze set hadden we moeite de druk van Set Up. We kwamen totaal niet in ons eigen spel. Langzaam aan kwamen we beetje bij beetje dichterbij. Maar helaas net niet genoeg. De vierde set begon, nu moest het gebeuren. Alle speelsters stonden op scherp en begonnen goed aan set 4. Er ontstond een mooie voorsprong, maar toch konden we dit niet volhouden. Set Up kwam steeds dichterbij, 2 time-outs waren nodig om hun serie te onderbreken. Aan het einde van deze set werd het spannend, door een naar onze mening foute inschatting van de scheids kregen wij een punt tegen in verband met opstellingsfout. Hier lieten we ons niet door uit het spel halen en we wonnen deze uiteindelijk toch. En weer een vijfde set. De zoveelste al voor ons dit seizoen. We begonnen de vijfde set vol goede moed, iedereen wist wat er moest gebeuren. We gingen in het begin gelijk op. Maar een bal van Set Up werd naar ons inziens uitgeslagen en hierdoor werd er fel gereageerd door de speelsters van Krekkers. Dit resulteerde in een rode kaart. Weer een punt tegen. Op dit soort cruciale momenten zou een lijnrechter geen overbodige luxe zijn. De set wisten we niet meer om te keren. We verloren met 3-2. Het is nu tijd voor een paar weken rust, om volgend jaar weer fris en fruitig te beginnen aan de tweede seizoenshelft. Wij wensen iedereen prettige feestdagen toe!