Het NGJK 2017-2018 op 2 juni van de meiden van C1


Geplaatst op 3 juni 2018
Categorie: Nieuws

NGJK 2 juni 2018 – meisjes C1 Krekkers

Een jaar lang trainen, wedstrijden spelen en dit betekende voor meisjes C1 kampioen in de topklasse. Ditzelfde team werd al kampioen in de hoofdklasse en was op de NOJK tweede geworden. Dus de resultaten waren ernaar. En het kampioenschap in de topklasse betekent na het seizoen altijd nog strijden met alle regio’s om de felbegeerde titel kampioen van Nederland.

Voor de meiden o.l.v. trainster/coach Paula Lenferink en ass. coach Christel Schmidt was er maar één doel op 2 juni jl. die gouden plak binnenhalen. En het al meer dan succesvolle seizoen met een echte bekroning afsluiten.

Om 6:30 uur stond de bus klaar met buschauffeur Frits, die ook al tijdens de open club het team had gereden en wist wat het was om dit feestje mee te maken. On the way to Eindhoven, waar om 9:45 uur de eerste poule-wedstrijd op het programma stond. Drie wedstrijden in totaal en vier plekken te vergeven.

De sporthal in Eindhoven is met zijn grootte indrukwekkend en overweldigend en passend bij dit toptoernooi. Voor de meiden en supporters aankomende betekende dit het opmaken voor een lange spannende dag.

Om 9:45 uur werd er afgefloten tegen VC Volt. De meiden en trainer/coaches waren er klaar voor. En dit bleek dan ook, want deze wedstrijd werd eigenlijk heel eenvoudig gewonnen met 25-6 en 25-14. Een goed begin is het halve werk zeggen we dan. Maar garanties nee. Voordat de tweede wedstrijd begon moest er lang gewacht worden, maar om 13:00 uur was het dan zover. Er werd gespeeld door de meiden van C1 tegen Surf. Ook dit team leek geen tegenstand te kunnen bieden en wederom werd er gewonnen met 25-10 en 25-17. Hierdoor was de plek in de finalewedstrijd al een feit en was zilver al binnen.

De laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Dinto om 15:00. Dit zou ook het team zijn waar in de finale tegen gespeeld zou moeten worden. Dus de teams konden zich al aan elkaar meten. Deze wedstrijd verliep anders en Dinto kwam sterk uit de startblokken. En hield Krekkers voortdurend op achterstand. Uiteindelijk wist dit team ook te winnen en verloor Krekkers met 25-23 en 25-20.

De finale werd om 18:00 uur gespeeld. Welk team had nog voldoende energie, welk van de beide teams had de zenuwen onder controle en wie ging er met de gouden plak vandoor. Een finale zoals die gespeeld hoort te worden was het de eerste set. Dinto leek gebrand om de winst van de wedstrijd daarvoor door te zetten en het kwam ruim voor in de set met 8-1 en zelfs 16-12. Was Krekkers gebroken, nee opgeven dat doen we niet. Dus er werd punt voor punt gespeeld en MC1 kwam terug tot 17-16 en kwam zelfs voor met 18-19 en 18-21. Was nu Dinto gebroken. Nee ook dat niet want het werd 22-22 en 23-23. De spanning nam toe, wie haalde de eerste set binnen? Dit werd Krekkers met 23-25. De eerste set winst was binnen. Nu op naar de tweede set. De meiden van Krekkers zagen de gouden plak dichterbij en gingen direct goed uit de startblokken en nam een kleine voorsprong tot 5-4 en stoomden vanaf dat moment door. Het werd 8-4 en zelfs 13-4. Was de winst dan binnen. Dinto knokte en kwam terug tot 14-10, maar die vier punten voorsprong voor Krekkers bleken er genoeg te zijn. Het werd 18-14, 20-15, 22-17, 24-19 en uiteindelijk werd er gewonnen met 25-20. Kampioenen it is! De gouden plak it is. Krekkers MC1 is kampioen van Nederland. En mag een jaar lang deze titel dragen Kampioen NGJK 2017-2018.

Na afloop werd het kampioenschap uitgebreid gevierd met alle ouders, supporters. En natuurlijk betekende dit in de bus naar het thuisfront één groot feest, waarbij o.a. ‘wij hebben een woonboot’ zittend in het gangpad niet kan ontbreken. En met in het dubbeldorp de school- en volksfeesten bracht Frits de buschauffeur het team en de supporters naar de tent toe, waar een huldiging op het podium niet mocht ontbreken. Gefeest werd er tot in de late uurtjes en genoten vandaag nog volop van de overwinning en het resultaat.

Een resultaat dat voor een kleine vereniging als Krekkers toch wederom erg bijzonder is, maar volleybaltalent is er absoluut dat bleek maar weer vandaag.

Meiden van C1, trainster en coaches van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Het team v.l.n.r. Paula Lenferink (trainer, coach), Romy Kolmschot, Sophie Koebrugge, Anouk van Leusen, Eline Rohaan, Christel Schmidt (ass. coach), Benthe Lenferink, Isabel Kraan, Emma Kuiphuis, Nikki Lesscher en Babs Snelting.