KAMPIOENSCHAP MC1

Geplaatst op 18 december 2016
Categorie: Wedstrijdverslagen

Voor dit toch wat bijzondere verhaal nemen wij u mee terug naar 21 mei 2016. Op deze datum stond het jaarlijks terugkerende plaatsingstoernooi voor de 1e klasse en de hoofdklasse op het programma. Na ontvangst van de indeling bleek als snel dat één van de oostelijke ploegen, die allemaal ieder jaar in de hoofdklasse uitkomen, de ander zou uitschakelen door de poule-indeling. Na deze dag bleek dit Krekkers MC1 te zijn en dit zou betekenen dat het team uit zou moeten komen in de 1e klasse. Bijzonder gezien de behaalde resultaten van het afgelopen jaar en erg teleurstellend voor het team en de trainer. Contact werd opgenomen met de Nevobo. Al snel bleek dat een geplaatst team voor de hoofdklasse zich terugtrok (zogeheten dispensatieteam). Er kwam een plek vrij en deze was alsnog voor Krekkers. Dit noemen ze met de hakken over de sloot.

De competitie voor de hoofdklasse begon op zaterdag 24 september uit tegen DeVoKo MC1. Uit in Denekamp is altijd een uitdaging voor Krekkers MC1 en deze wedstrijd werd dan ook verloren met   1-3. Betekende dit dat het een zware eerste helft zou worden? Het doel tijdens de eerste helft is immers altijd bij de eerste drie eindigen, waardoor plaatsing voor de Topklasse de tweede helft bereikt wordt.

De daarop volgende wedstrijden was zichtbaar dat MC1 meer en meer een team werd en de individuele kwaliteiten van de speelsters groeiden. Alle wedstrijden werden gewonnen. Op 12 november stond de thuiswedstrijd en revange op het programma tegen DeVoKo MC1. Gewonnen werd er met 3-2.  Rechtgezet die eerste nederlaag van de competitie. Een week later 19 november wederom een thuiswedstrijd en nu tegen Alterno MC1. Winnen betekende de plek behalen in de Topklasse een feit zijn. En gewonnen werd er en dus doel behaald. Om meer dan trots op te zijn en dat al zo vroeg in de competitie. Het vroege resultaat werd mede veroorzaakt door het verschil tussen de eerste drie teams en de laatste drie teams van de hoofdklasse.

Met nog drie wedstrijden te gaan kon er toegewerkt worden naar de Topklasse. DeVoKo lag op koers voor het kampioenschap en het doel was gewoon mooie resultaten neerzetten met team en verder werken aan het niveau van het team. Er werd op 3 december uit gewonnen tegen Dynamo Apeldoorn. Op 10 december stond de wedstrijd tegen Set-up ’65 MC1 op het programma een echte derby. DeVoKo speelde die dag hun kampioenswedstrijd en zouden dit bij winst behalen. MC1 van Krekkers speelde een hele goede wedstrijd en liet een hele mooie laatste thuiswedstrijd zien door te winnen met 4-0. Die middag in de Haambrink bleek dat DeVoKo een 3-2 wedstrijd had gespeeld en dit betekende in één keer dat op zaterdag 17 december uit in Ootmarsum voor Krekkers het kampioenschap nog in het vizier was. Winnen met 4-0 of 3-1.

Op zaterdag 17 december was het zover. MC1 speelde tegen Set-up ’65 MC1. Aan de supporters zou het niet liggen, want alle ouders, opa’s en oma’s, MB1 van Krekkers en overige familieleden en vrienden waren aanwezig en natuurlijk mocht MC1 van DeVoKo niet ontbreken. Met een volle tribune werd om 11:00 uur begonnen aan de wedstrijd.

Al snel was duidelijk waar het team voor ging en dat was maar één ding. De winst. De eerste set kwam het team al snel voor en speelde overtuigend met goede serve-series en een goed aanvallend spel. Van 7-19 voor tot 10-25 werd de eerste set met duidelijke cijfers gewonnen. De tweede set was duidelijk dat Set-up zich niet zomaar gewonnen gaf en ging het lange tijd gelijk op. Maar de meiden van Krekkers gaven niet op en wisten ook deze set te winnen met 19-25. Toen kwam de beruchte derde set voor bijna alle teams binnen de volleybal. Set-up kwam op voorsprong en Krekkers wist wel aan te klampen, maar Set-up bouwde iedere keer een net iets grotere voorsprong op. Van 16-14 naar 22-16 tot 25-18 wonnen de meiden uit Ootmarsum deze set overtuigend. Waren het de zenuwen bij Krekkers of werd het toch nog een echte wedstrijd. De vierde set moest het dan echt gebeuren om het kampioenschap binnen te halen. De set begonnen de meiden met een goede serve-serie en Set-up had hier weinig antwoord, waardoor al snel de voorsprong 6-10 was voor Krekkers. Het werd vervolgens 8-14, 10-18, 11-21 en 12-25. En dat betekende 1-3 winst en het KAMPIOENSCHAP VOOR KREKKERS MC1.

Ondanks het wat rare begin van de competitie was het kampioenschap wel een heel mooi, bijzonder en daarom geweldig resultaat voor het team, trainer/coach en assistent coach.  Meiden van C1 en trainer/coach en assistent coach gefeliciteerd. Wij kijken uit naar de tweede helft in de Topklasse.

Meiden, Paula en Christel bedankt voor de mooie wedstrijden! Alle trouwe supporters bedankt en natuurlijk ook de teamsponsoren Schmidt bouwmachines en Trivium advies bedankt!