Wedstrijdverslagen Dames 1, Dames 2 en Meisjes C1

Geplaatst op 12 maart 2018
Categorie: Wedstrijdverslagen

Dames 1 – Bevers Dames 1

Na een aantal weken geen competitie gespeeld te hebben was het tijd voor het vervolg van de competitie. Na een goede oefenwedstrijd tegen Vc Zwolle afgelopen donderdag waren wij klaar voor de wedstrijd tegen de Bevers.
De eerste set ging heel erg gelijk op. Wij waren niet voldoende scherp en lieten de Bevers teveel bij blijven. Op een stand van 15-15 kwamen de Bevers langszij. Maar wij wisten gelijk weer de aansluiting te vinden. En wisten een voorsprong te creëren. Maar uiteindelijk trokken wij aan het laatste eind en wonnen de set (25-22).
De opdracht voor de tweede set was duidelijk, gelijk goed starten. En dit deden wij dan ook. We hadden al gauw een voorsprong van 5 punten. Dit wisten we vast te houden, zonder al teveel moeite. Maar de Bevers wisten door een goede serve serie weer iets terug te komen. Maar wij waren weer optijd bij de les en wisten de set ruim te winenn (25-19).
De derde set begonnen wij heel goed. Al gauw stond door een goede serve serie 6-0 op het scorebord. Maar we waren even niet zo scherp en de Bevers kwamen terug tot 7-4. Maar wij namen het hef weer in eigen hand en hielden dit gedurende set vast. We maakten aanvallend mooie punten. We bleven scherp en wonnen de set overtuigend (25-14).
En toen brak de vierde set aan. Voor ons vaak een lastige set. Het begin van deze set ging heel erg gelijk op. Wij moesten wat extra’s geven, maar dit lukte niet zoals gewenst. Uiteindelijk wisten wij een kleine voorsprong te creëren, maar de Beverd bleven ons achtervolgen en kwam uiteindelijk zelfs langszij. Wij moesten in de achtervolging. Dit resulteerde in een aantal geweldige rally’s. Beide teams knokten voor elke bal en elk punt. Maar aan het einde van de set maakten de Bevers meerdere fouten en trokken wij de setwinst naar ons toe. De vijf punten bleven in de Haambrink.
Op naar volgende week !! Dan spelen wij in Assen tegen Sudosa.

Wedstrijdverslag Krekkers D2 – Devoko D2, 07-03-2018.

Afgelopen woensdagavond stond onze inhaalwedstrijd van 17 februari tegen Devoko dames 2 op het programma. De wedstrijd werd verplaatst vanwege de open club die op die dag werd gespeeld. Na een lange tijd geen wedstrijden gespeeld te hebben mochten we eindelijk weer aan de bak. Zo klonk om 21.00 uur het fluitsignaal en de wedstrijd ging van start. Gedurende de wedstrijd gingen de punten gelijk op. Devoko was gebrand om van de nummer 2 te winnen. Krekkers had moeite met scoren en de goed verdedigende tegenstander. Maar Krekkers gaf niet op, bleef werken en sleepte met een heel klein verschil de eerste twee sets binnen. In de volgende twee sets had Krekkers nog steeds moeite om het eigen spelletje te kunnen spelen. Met name door de sterke serve series aan de kant van Devoko had Krekkers moeite om de boel te organiseren. Met een aantal wissels en time-outs lukte het Krekkers helaas niet om de volgende twee sets ook mee te pakken. Dit betekent dus 2-2 en komt er een 5e set. Beide teams streden voor de punten maar Krekkers trok na ruim 2 uur spelen aan het langste eind. Zo werd het voor iedereen toch nog een latertje die avond. De setstanden waren: 24-26, 20-25, 25-23, 25-21 en 18-20. We zien jullie graag weer bij onze volgende wedstrijden!

Wedstrijdverslag Krekkers MC 1– SV Dynamo Apeldoorn MC 1

Afgelopen zaterdag hadden we een thuiswedstrijd in de Haambrink tegen SV Dynamo Apeldoorn. Nadat we samen wat hadden gegeten in de kantine waren we klaar voor de wedstrijd!
De wedstrijd begon goed. We hadden een mooie voorsprong, maar al snel kwam Dynamo terug en stond het gelijk. Deze eerste set ging het steeds een beetje gelijk op, maar na een time-out liep het beter bij ons en wonnen we uiteindelijk de set met 25-20.
De tweede set. Ondanks we de eerste set hadden gewonnen waren we niet erg enthousiast. Het ging eventjes niet zo goed aan onze kant. We hadden een paar serve fouten en passes die niet lekker terecht kwamen. We maakten veel eigen fouten, daardoor had Dynamo een voorsprong. We probeerden alles op alles te zetten, maar het zat ons niet mee. De tweede set werd helaas verloren met 18-25
De derde set. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Dynamo begon met serve. Die ging fout. Na die bal begonnen we met een mooie serveserie. We kwamen op een mooie voorsprong te staan. We stonden enthousiast in het veld. Deze set gaven we niet weg aan Dynamo. We wonnen de set met 25-9.
De vierde set. We begonnen erg enthousiast. We scoorden veel ballen en we wisten ons eigen spelletje goed te kunnen spelen. Een voorsprong van 11-2. Dynamo vroeg een time-out aan. Na de time- out ging het niet echt lekker. Heel veel eigen fouten aan onze kant. Dynamo kwam snel terug en het stond 12-12. Vanaf dat moment liep het steeds gelijk op, maar toen we aan serve kwamen maakten we een hele mooie serie. Het enthousiasme kwam weer terug en zo hebben we de vierde set met 25-18 kunnen winnen.
We hebben de wedstrijd gewonnen met 3-1 !!!
Onze volgende wedstrijd spelen wij zaterdag 17 maart om 12:00 uur in de Veste tegen Ecare Apollo 8 MC 1 ! Hopelijk zien we u daar om ons flink aan te moedigen!