KREKKERS DAMES 2……………………………..CAPTAIN IGLO EN DE VISSTICKS


Geplaatst op 6 mei 2018
Categorie: Wedstrijdverslagen

In een van de donkerste, zo niet het donkerste jaar in het bestaan van de mensheid. In een samenleving die bol staat van drugs, fraude, zinloos geweld, corruptie, afpersing, radicalisering en smeltende ijskappen kreeg een charmante, innemende, zeer intelligente, woest aantrekkelijke, autistische en egocentrische jongeman (luisterend naar de naam Captain Iglo) een bijna onmenselijke opdracht om een team samen te stellen bestaande uit 12 zwaar gemotiveerde Vissticks.

Nadat het seizoen 2016/2017 afgesloten was met heel veel pech en blessures met als resultaat degradatie (na het spelen van PD wedstrijden) naar de promotiekasse, moest er plan van aanpak gesmeed worden om zo snel mogelijk weer te promoveren naar de derde divisie. Dit bleek echter verre van makkelijk. Zo vertrok Pizza Visstick (Soef Meijer) naar dames 1 om daar haar kunsten te vertonen en bleef Tubbig Visstick (Merlin Leussink) last houden van haar blessure waardoor we niet over een complete selectie konden beschikken.

In nauwe samenwerking met diverse organisaties als INTERPOL, TWENTSE PLATTELANDSVROUWEN, CIA, KGB, STICHTING AAP, FBI en KREKKERS TC, zijn kosten nog moeite gespaard en alle registers open getrokken om een team met glorieuze menselijke wezens samen te stellen. De eerste speelster die na de nodige telefoontjes, appjes en vervolgens zachte dwang werd toegevoegd aan de selectie van Captain Iglo was Hulpmiddelen Visstick (Maureen Lesker). Nu nog op zoek naar een spelverdeelster, maar waar vind je deze midden in de zomervakantie?? De oplossing lag in Nijverdal! Nijverdal? JA NIJVERDAL! Wie wil daar nu wonen vraagt u zich misschien af, maar in dit dorp vonden we Mama Visstick (Kim Tibbe) terug, die eigenlijk haar volleybalschoenen al aan de spreekwoordelijke wilgen had gehangen. Na enige bedenktijd konden we ook Kim aan de selectie toevoegen en hiermee was de selectie van Dames 2 rond.

Met veel genoegen presenteer ik u ook de rest van dit bijzondere stel:

Aanvoerder van ’t spul Toiletgeheimen Visstick (Evelien Boerrigter), (Apres) Ski  Visstick (Kim ten Velde), Regelneef  Visstick (Femke Boomkamp), Ongekende  Noaber Visstick (Lotte Oude Mulders),   Elite Visstick (Lisa Wigger), Krijtjes Visstick (Jet Reinerink), Zuster Visstick (Marie Masselink), Hooligan Visstick (Merle Vellener) en Cross-Santje Visstick (Sanne Hoek) en tenslotte nog onze joker, Destiny Visstick (Maureen van Leusen).

Om de theoretische doelstellingen van Captain Iglo in de praktijk te brengen moesten de zeer gemotiveerde (en door drank, pillen en hulmiddelen op de been gehouden) speelsters twee keer per week een keiharde, bijna Spartaanse training ondergaan. Deze trainingen wierpen zeker hun vruchten af, want halverwege het seizoen was DS2 de trotse (ongeslagen) koploper.

Wekelijks werden de tegenstanders de stuipen op het lijf gejaagd en werden met keiharde aanvallen diverse BAB’s gescoord (voor meer info verwijs ik u naar Tubbig Visstick) en menig puist van een tegenstander werd tot springen gebracht, wat overigens veel ge-etter heeft veroorzaakt, maar dit geheel terzijde.

 

Helaas was de start van de tweede helft van de competitie minder glorieus, we waren de te kloppen ploeg en dat hebben we geweten. Een aantal wedstrijden op rij haalden we ons eigen niveau niet en bij veel tegenstanderds leek alles te lukken en alles mee te zitten. Twee 3-2 wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen waren de druppel. Captain Iglo moest zien de zijn Vissticks weer “opgewarmd” te krijgen. De topper tegen (de latere kampioen) Set-Up’65 DS3 werd helaas nog verloren maar de stijgende lijn was duidelijk weer zichtbaar. De Vissticks besloten samen dat ze er alles aan wilden doen om terug te keren naar de derde divisie. Kampioen worden hadden we niet meer in eigen hand, maar de tweede plaats behouden en daarmee PD wedstrijden afdwingen hadden we wel zelf in de hand. Alle resterende wedstrijden werden glorieus gewonnen en Captain Iglo en de Vissticks konden zich opmaken voor een verlenging van de competitie in de vorm van PD wedstrijden.

Helaas moest onze (Apres) ski Visstick verstek laten gaan wegens, hoe kan het ook anders, een ski vakantie, maar Pizza Visstick had nog steeds zo de balen van de degradatie van het vorige seizoen dat ze dolgraag met ons mee wilde doen om revanche te nemen voor het vorige seizoen! Of zou het zijn omdat we af zouden sluiten bij de Mac voor een MacVisstick??

De NeVoBo had bedacht dat we voor de PD wedstrijden af moesten reizen naar Barneveld om daar te spelen tegen twee ploegen uit de Achterhoek, misschien niet raar, in ieder geval wel heel bijzonder. We moesten de PD beginnen tegen Forza. De eerste set werd moeizaam met 25-23 gewonnen van dit stugge team. De tweede set leek er bij ons niets meer te lukken, ook de wissels boden geen soelaas. Forza verdedigde goed, de vreemdste ballen kwamen terug en onze koppies gingen hangen, de tweede set ging terecht naar Forza. De derde set moest de beslissing brengen, we kwamen goed uit de startblokken en zijn deze set niet meer in de problemen gekomen, 2-1 winst!

De volgende wedstrijd moesten we het opnemen tegen D.V.O. uit Hengelo , D.V.O. had al met 2-0 van Forza gewonnen. De winnaar van deze wedstrijd zou eerste in de poule worden en daarmee promoveren naar de derde divisie. We wilden wel, maar op een of andere manier leek het of we blokkeerden, er was weinig servedruk en we speelden een stuk minder dan de laatste weken. De eerste set verloren we nipt en de tweede set leek ook de verkeerde kant op de gaan, 13-8 achter en de koppies naar beneden……..dit zou wel eens lelijk mis kunnen gaan. Onze trouwe supporters konden ons helaas niet helpen omdat ze slechts toe konden kijken van achter het glas uit de kantine. Gelukkig bleken de Vissticks ook heel goed te kunnen zingen. De knop moest om en ging om, wat een kabaal, het dak ging eraf en D.V.O. begon fouten te maken, punt voor punt kwamen we dichter bij, het geloof kwam weer helemaal terug en de tweede set was voor ons! Nog een setje tot de 15 en ons doel zou zijn bereikt.

De Vissticks hadden geen zin om in het zicht van de haven het schip in te gaan en alles werd eruit geperst om ook de laatste set te winnen! D.V.O. had geen schijn van kans tegen de vecht- en zangmachine uit Mariaparochie, de derde set werd dan ook oppermachtig gewonnen! BAM! Krekkers dames 2 terug waar ze horen: in de derde divisie. Het meegereisde publiek werd uitvoerig bedankt, het was gelukt, wat een heerlijk gevoel.

Mede namens de Vissticks wil ik hierbij onze trouwe supporters hartelijk danken voor hun onvoorwaardelijke steun, in het bijzonder Guppie Visstick (Filou), een van de grootste talenten die er op dit moment op de Nederlands volleybalvelden rondloopt.

Tevens wil ik Elite Visstick heel veel succes wensen bij het najagen van haar grote droom, de cover van de Voque. Blijf je inzetten zoals dit seizoen hebt gedaan en het gaat je zeker lukken! We houden je in de gaten. Ook Destiny Visstick wil ik heel veel succes toewensen in haar nieuwe rol bij haar nieuwe club

Vissticks het ga jullie goed in de derde divisie, super bedankt voor de fantastische jaren, het was me een genoegen met jullie te mogen werken (en ouwehoeren)!! Uiteraard blijf ik jullie volgen, maar ik ga jullie zeker missen!!

 

Captain Iglo