WEDSTRIJDVERSLAGEN 4 februari 2017 DAMES 1, HEREN 1, DAMES 2, MB1 EN MC1

Geplaatst op 6 februari 2017
Categorie: Nieuws

DAMES 1 – SNEEK DAMES 2

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen de koploper Sneek Dames 2. Vooraf was het al duidelijk dat het een ontzettend lastige opgave zou zijn om van Sneek te winnen. Maar we hadden natuurlijk het thuisvoordeel en begonnen dan ook met goede moed aan de wedstrijd.

Al gauw in de eerste set bleek dat Sneek heel constant en sterk volleybalt. Zij maakten heel weinig fouten en straften elke kleine fout van ons af. Maar wel lieten ons niet zo uit het veld slaan. Wij probeerden bij te blijven en keihard te werken. Dit zorgde ervoor dat Sneek niet zomaar gewonnen had. We lieten goed volleybal zien, we maakten mooie aanvallende punten en waren in de pass stabiel. Maar Sneek was gewoon beter en we konden helaas geen setje afsnoepen. Met opgeheven hoofd en een positief gevoel kijken wij terug op de wedstrijd.

teamfoto-d1-site

HEREN 1 – VOLLEY ’68

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen de heren van Volley ’68 op het programma. We wisten dat het geen gemakkelijke avond zou worden, omdat Volley ’68 een week eerder met 4-0 van de koploper won. Toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd, omdat we nog in de winning mood zaten na de 4-0 overwinning van de week ervoor.

De 1e set begon goed, en qua stand ging het gelijk op. Tot de 20 punten konden we goed meekomen. Jammer genoeg werden er aan het eind van de set enkele fouten gemaakt, waardoor deze set toch met 25-22 verloren werd. Er werd 1 wissel toegepast aan het begin van de 2de set, waarna we vol vertrouwen begonnen aan deze set. Deze set was een kopie van de 1e set. Wederom konden we tot de 20 punten goed meekomen, maar ging het weer mis aan het eind van de set. Ook deze set werd jammer genoeg met 25-22 verloren. Om toch iets te proberen in deze wedstrijd, werden 2 wissels toegepast aan het begin van de 3e set. Deze set begon goed, waardoor er vertrouwen kwam in het team. Dankzij een paar goede serves en een scorende mid-aanval werd deze set gewonnen met 25-19. De winst van de 3e set gaf nieuwe moed voor de 4e set. Deze set kwamen we op voorsprong en dit werd lange tijd vastgehouden.  Toch was het uiteindelijk niet mogelijk om de 4eset te winnen en er een 5e set uit te slepen. Ook deze set ging naar de tegenstander, nu met 25-23. Ondanks een 3-1 verlies, bood het spel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Ondanks alles werd er toch nog een punt bij elkaar gesprokkeld. De wedstrijd werd onder het genot van een biertje en een bitterbal nog nabesproken in de kantine.

teamfoto-h1-site

DAMES 2 – ROSSTARS DAMES 1

Afgelopen zaterdag moesten wij thuis om 14:00 uur tegen Rosstars spelen.

De 1ste set begon. Rosstars had een goed servedruk. Door die servedruk kwam bij ons de pass niet goed aan, maar de spelverdeelsters konden er nog wel veel meedoen. Zij gebruikten veel de midden en  die scoorden dan ook direct, of hij werd iets afgeremd in het blok. Helaas hebben we die set met 13-25 verloren. In de 2e set liep het erg gelijk op. Krekkers vocht echt voor de punten en dat is ook beloont. Zij wonnen de set met 25-21. Wat een blijheid was er toen ze de 2e set wonnen. De 3e set ging goed. Rosstars kwam gewoon veel aan het aanvallen, omdat ze goed aan het passen waren. We hebben veel verdedigd, als er een bal weg kaatste gingen we er achteraan en hadden we de bal ook nog. Er zaten super mooie en lange rally’s tussen. Maar deze set hebben we met 18-25 verloren. We gingen in de 4e set verder zoals we waren geëindigd in de 3e set. We hebben alles gegeven wat kon. Het liep eerst gelijk op, maar uiteindelijk na Rosstars de leiding. Deze set hebben we met 15-25 verloren. Aankomende zaterdag spelen we in tegen Voorwaarts DS1. Om 17:00 in Twello.

Dames 2 (2)

MB1 – Apollo MB1

Zaterdag 4 februari speelden we onze wedstrijd tegen Apollo MB1.

De eerste set begonnen we niet al te goed en Apollo kwam dan ook gelijk op voorsprong.
Later kwamen we beter in de wedstrijd en wonnen we de set met 25-22.
De tweede set zette we deze stijgende lijn voort en wisten we deze te behouden.
De set eindige dan ook in 25-13.
In de derde set begonnen we goed, maar we wisten dit helaas niet vast te houden.
Door het maken van te veel eigen fouten hebben we deze set alsnog uit handen gegeven met 24-26.
Bij de vierde set ging het de hele tijd gelijk op, maar door onze goede serve en verdediging wisten we deze
set toch nog binnen te slepen met 25-23.
We hebben deze wedstrijd gewonnen met 3-1.
I.v.m. ziekte sloot Sanne Hoek deze wedstrijd bij ons aan, Sanne nog bedankt namens ons!
Onze volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 11 februari om 12.30 thuis tegen Devoko MB1.

teamfoto-mb1-site

MC1 – V.C.V. MC1

Zaterdag 4 februari stond de wedstrijd Krekkers – V.C.V. op het programma. We wisten allemaal dat het een zware wedstrijd zou worden omdat V.C.V. in onze poule de koploper is.
We begonnen erg goed in de 1e set. We hadden een goede serve en we stonden al snel met 8-2 voor. V.C.V. kwam terug met een erg goede serve en al snel stond het alweer 10-10. Wij konden ons niveau niet goed vasthouden en V.C.V. liep uit naar 12-20. V.C.V. zette door en we verloren de set met 15-25. Toen begon de 2e set. We stonden al snel weer met 8-2 voor. V.C.V kwam terug naar 8-9. Maar deze keer ging het erg gelijk op. 13-12, 18-18, 20-22, 22-22. V.C.V. nam een time-out en dat pakte voor hen goed uit. We verloren de set met 22-25. De 3e set. Ook in deze set ging het erg gelijk op. Wij namen een time-out bij 14-17, maar V.C.V. bleef steeds 1 of 2 punten voor. Bij 19-24 had V.C.V. setpoint. En toen lieten wij zien dat we ook knokkers zijn! Punt voor punt kwamen wij dichterbij. Het werd 24-24, 25-24 en toen 26-24! En deze set was voor ons! Toen de 4e set, deze moesten we winnen voor een 5e set. V.C.V. begon met de serve. Ze hadden een goede serve en het stond 3-8. V.C.V. bleef goed spelen en het stond 8-13. Wij kwamen niet dichterbij en verloren de set met 12-25.
Ondanks het verlies gaan wij vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd die 11 februari uit is tegen Ecare Apollo C1 om 12:00.