Achternamen jeugdleden en CMV-leden van teampagina’s verwijderd


Geplaatst op 27 januari 2020
Categorie: Nieuws

 

De NEVOBO heeft onderstaande mailing verzonden naar alle verenigingen:

Volleyballers lastiggevallen door anonieme beller

De laatste maanden is een aantal leden van verschillende volleybalverenigingen lastiggevallen door een anonieme beller.

De beller doet zich voor als een medewerker van de Nevobo en maakt zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdende opmerkingen.

De beller gebruikt het nummer 06-13221653 en is niet bekend bij de Nevobo. Op dit moment hebben we vanuit 12 verschillende verenigingen uit het hele land meldingen gekregen dat jeugdleden zijn lastiggevallen. Nadat de beller zich heeft voorgesteld als een medewerker van de Nevobo en enkele algemene vragen heeft gesteld, maakt hij seksueel grensoverschrijdende opmerkingen. In de meeste gevallen heeft de beller eenmalig gebeld, in een enkel geval meermaals.

Dit is, met name voor jongeren, een hele vervelende ervaring en doet inbreuk op hun gevoel van veiligheid. Vanuit de Nevobo doen we dan ook alle mogelijke inspanningen om dit te stoppen. De Nevobo is in contact met de politie om de dader op te sporen.

 

Of ook leden van Krekkers door deze beller zijn lastiggevallen, is het bestuur van Krekkers niet bekend. Om het risico hierop voor onze jeugdleden en cmv-spelers te verkleinen, heeft het bestuur besloten van deze leden de achternamen op de teampagina’s te verwijderen.