De wedstrijdverslagen van afgelopen weekend

Geplaatst op 10 november 2016
Categorie: Wedstrijdverslagen

Krekkers Dames 1 – Oranje Nassau Dames 1

Zaterdag 19 november stond Krekkers – Oranje Nassau op het programma. Voor een aantal van ons had deze wedstrijd een extraatje, want oud-speelster Marloes Emmink was een speelster van onze tegenstander. Na gezellig gekletst te hebben werd het toch tijd voor de wedstrijd. Set 1 begonnen wij sterk en vol enthousiasme, we konden veel druk uitoefenen op Oranje Nassau en daardoor werd de set gewonnen. Het goede spel van de eerste set, was duidelijk zichtbaar in set twee. Veel serve-druk en weinig fouten zorgden voor een royale voorsprong. Deze gaven wij ook niet meer uithanden en werd overtuigend gewonnen. En ja hoor de beruchte derde set trad weer aan. Wat het dan is met die derde set, wij weten het niet. Maar we kwamen onder druk te staan. Oranje Nassau begon beter te serveren en wij kwamen er niet meer uit. Uiteindelijk werd deze set dan helaas flink verloren. In de vierde set waren wij weer bij de les. We stonden weer beter te volleyballen maar het was niet meer zo sprankelend als in de eerste twee sets. Aan het einde van de vierde set leken wij aan het langste eind te gaan trekken. Maar helaas door een reeks fouten kwam Oranje Nassau terug en wonnen ze deze set met 24-26. Een behoorlijke domper voor ons. Weer een vijfde set. Binnen enkele minuten kijken wij tegen een achterstand van 0-5 aan. Er moest iets gaan gebeuren. Op dat moment begonnen we weer vrij uit te spelen en beter te serveren. Hierdoor konden we dichterbij komen. Langzaam aan sprokkelden wij de punten bij elkaar en wisten we de set op het nippertje te winnen met 15-13. Het was een zwaar bevochten wedstrijd, met absoluut niet ons beste spel de laatste 3 sets. Maar wij gaan de eerste twee sets onthouden, want hierin lieten wij zien dat we vechtlust hebben en met veel enthousiasme mooie punten kunnen maken.

Krekkers Dames 2 – Ormi

Op zaterdag 19 november stond de thuiswedstrijd tegen het voor ons onbekende Ormi uit Epe op het programma. Na een goede trainingsweek begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. In het begin van de eerste set leek het alsof we er nog niet helemaal bij waren en keken we al snel tegen een achterstand aan van 5 punten. Daardoor liepen we als team deze hele set achter de feiten aan. Ormi kwam niet in de problemen en zij wonnen deze set vrij eenvoudig met 21-25. De tweede en helaas ook de derde set waren bijna een kopie van de eerste set. We begonnen met een forse achterstand en keken hier de hele set tegen aan. Beide sets gingen naar Ormi met 18-25 en 22-25. Dan de laatste set. Alles of niks, koppen ervoor en gaan. En dat gebeurde. We kwamen met 4-0 voor en de sfeer was eindelijk terug. Iedereen was enthousiast en we geloofden er weer in. Na wederom een spectaculaire serve-serie van Evelien Boerrigter, net zoals vorige week in de vierde set, wonnen we deze uiteindelijk met 25-15. Zo hebben we een puntje weten te houden in Mariaparochie en konden we deze wedstrijd toch nog met een redelijk goed gevoel afsluiten. Volgend weekend zijn we vrij, maar op 3 december mogen wij om 13:30 uur aantreden tegen SV Dynamo Apeldoorn in Apeldoorn. Tot dan!

Krekkers MB1 – Vocasa MB1

Afgelopen zaterdag 19 november heeft Krekkers B1 tegen Vocasa B1 gespeeld om 12:00 in de Haambrink.
De eerste set begonnen we wat stroef. Het ging gelijk op. Uiteindelijk hebben we de set gewonnen door later in de set een goeie voorsprong op te bouwen. We sleepten de set binnen met een eindstand van 25-16.
De tweede set speelden we niet op ons niveau. We maakten veel fouten. Toch sleepten we deze set nog binnen met 25-20.
De derde set kregen we meteen al een achterstand van een paar punten. We hebben deze set ook niet op ons niveau gespeeld en deze set hebben we dan ook verloren met 19-25.
De vierde set begonnen we met een grote voorsprong, mede door een goeie serveserie van Lieke Leushuis. Deze set hebben we met overtuiging gewonnen. We beëindigden dan ook de wedstrijd met een stand van 25-8. We hebben dus 4 punten in de Haambrink gelaten.

Krekkers MC1 – Alterno MC1

Zaterdag 20 november stond de wedstrijd krekkers MC1 tegen Alterno MC1 op het programma. We hadden al eerder tegen hun gespeeld met de uitslag van 3-1 voor de krekkers. Daarom wilden we nu wel graag met 4-0 winnen. De eerste set begonnen we gelijk goed. We hadden veel servedruk waardoor we al gauw een voorsprong hadden van 12-2. We bleven goed serveren waardoor ze niet goed in hun spel konden komen. Het werd uiteindelijk 25-7.

De tweede set begonnen we weer gelijk met goede serve waardoor we op een voorsprong kwamen van 7-1. Langzamerhand gingen we wat meer foutjes maken waardoor de tegenstander weer wat beter in het spel kwam. Het werd 16-9. We vonden het moeilijk om ons te herpakken. Het werd 22-22. Paula probeerde door een aantal wissels ons weer in ons spel te laten komen. Het werd 25-25 26-25 26-26. We hebben met moeite de set uiteindelijk nog gepakt het werd 28-26.

De derde set begonnen we weer met een mooie serve serie het werd 12-2. We speelde de 3de set weer een beetje het zelfde als de eerste set. Gewoon ons eigen spelletje en de tegenstander onder druk zetten. Het werd 22-5 en uiteindelijk wonnen we de set met 25-10. Na de derde set wisten we het eigenlijk al, we zitten in de topklasse !! maar natuurlijk willen we voor volle winst gaan dus gaan we de vierde set er ook nog even tegenaan.

De vierde set ging heel gelijk op tot 10-8. Toen wisten wij ons nog even door te drukken waardoor we weer op een kleine voorsprong kwamen van 20-12. We wisten ook deze set te pakken het werd 25-14. We hadden dus met 4-0 gewonnen van alterno.

De volgende wedstrijd staat op het programma voor 3 december. Dynamo Apeldoorn tegen Krekkers.