Wedstrijdverslag meisjes C1 – Apollo MC1

Geplaatst op 19 maart 2018
Categorie: Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag 17-3-2018 Apollo MC1 – Krekkers MC1

Op 18 maart stond de wedstrijd tegen Apollo op het programma. Om 10 voor 11 reden we naar de Veste en om 12 uur klonk het eerste fluitsignaal, de wedstrijd begon.
Het begin van de eerste set ging aardig gelijk op, waardoor er een 4-4 stand op het scorebord kwam te staan. Maar daarna hadden wij een goede serie en begonnen wij een kleine voorsprong te maken. We stonden 6-11 voor. We maakten nog wel een paar foutjes, maar over het algemeen ging het goed. Maar Apollo kwam terug. Van een 11-16 voorsprong kwamen zij terug tot 16-16. Door een mooie serveserie kwamen wij weer op een kleine voorsprong. Maar Apollo was ook gebrand om te winnen en kwamen weer terug op een gelijke stand. 19-19. Ineens was ons ritme een beetje weg en stond Apollo weer voor. We konden het niet meer terugdraaien en de eerste set werd verloren met 25-20.
De tweede set. We begonnen de set goed met een serveserie en we bouwden een goede voorsprong op. Het stond 1-8 voor ons. Na de time-out van Apollo kwamen ze terug. Wij maakten zelf weer fouten en Apollo profiteerde daarvan. Het werd 7-8. Doordat wij veel punten maakten en wij Apollo niet aan het aanvallen liet komen, kwamen wij weer op een stand van 8-13. Doordat wij ons spel goed speelden, werd de stand 11-18. Apollo gaf nog niet op en hadden veel servedruk waardoor wij niet goed konden spelen. Het stond weer gelijk. 20-20. Wij waren erg gebrand om de tweede set te pakken. We maakten 3 belangrijke punten. Maar Apollo knokte zich terug tot een gelijke stand van 24-24. Uiteindelijk wonnen wij de tweede set met 24-26.
Op naar de derde set. In het begin stond Apollo voor met 3-0. Maar doordat wij geconcentreerd speelden stond het weer gelijk: 7-7. Het wisselde steeds af met de punten. Het werd 12-12. Maar wij speelden niet met enthousiasme. Wij keken tegen een achterstand aan van 17-12. We herpakten ons en kwamen terug tot een stand van 17-21. Apollo vroeg een time-out aan. Na de time-out kwamen zij steeds meer dichterbij. 21-21. We maakten nog een puntje maar dat was niet genoeg om de set te winnen. De eindstand van de derde set was 25-22.
Als we nog wilden winnen moest de vierde set gewonnen worden. In het begin van de vierde set kwamen wij eindelijk goed in ons ritme en we speelden we met overtuiging. 2-6 Nadat Apollo terugkwam tot een gelijke stand van 8-8, hadden wij veel servedruk waar Apollo geen antwoord op had. We bouwden een grote voorsprong van 8-17. In de slotfase van de set kwam Apollo nog terug maar wij vochten voor elke bal en de eindstand werd dan ook 19-25 voor ons. Dat betekende dus een vijfde set.
Het was alles of niets. De vijfde set moesten we binnenhalen om met de winst naar huis te gaan. In het begin van de set ging het weer gelijk op. Het werd 3-3. Maar doordat wij met enthousiasme speelden, kwamen wij voor met 5-9. Apollo maakte nog een paar puntjes, maar dat was niet genoeg om de set te winnen. We wonnen de laatste set met 12-15. Een mooie 2-3 winst voor ons, na een lastige wedstrijd.
Donderdag 22 maart moeten wij thuis tegen Devoko en op zaterdag 24 maart moeten wij ook thuis tegen Webton Hengelo. Hopelijk komt u ons bij allebei de wedstrijden aanmoedigen!