WEDSTRIJDVERSLAG C1 – Devoko MC1

Geplaatst op 14 november 2016
Categorie: Wedstrijdverslagen

Zaterdag moesten wij een belangrijke wedstrijd tegen koploper DeVoKo spelen. DeVoko  had  tot nu toe nog maar 1 setje verloren tegen….  Krekkers.  De wedstrijd in Denekamp ging met 3-1 verloren.
Als we nog bij hun in de buurt wilden blijven, zou er vandaag in De Haambrink gewonnen moeten worden.  Het werd een wedstrijd waarbij iedereen vanaf de eerste minuut op het puntje van zijn stoel zou zitten. De tribune zat lekker vol en de sfeer was prima.

In het begin van de wedstrijd liet Krekkers meteen zien wat de bedoeling was. Er werd scherp gespeeld en we gingen voor elke bal. We kwamen al gauw op 4-1 voor. DeVoKo sloeg in het begin veel ballen uit, waardoor wij de voorsprong konden behouden. Maar langzamerhand kwam DeVoKo wat beter in hun spel. De opslag fouten waren er uit en ze kwamen langzaam dichterbij. Het werd  16-15. Maar daarna hadden wij weer een goede serie. We speelden de 1e set overtuigend uit tot 25-18

De tweede set begonnen we weer net zo scherp als de eerste.  Als snel stond er 5-0 en 11-3 op het scorebord. Daarna ging het een tijdje gelijk op, maar DeVoKo kwam niet echt dichterbij. Het werd 22-13 en we dachten dat we de 2e set nu makkelijk binnen konden spelen.  Toen begon DeVoKo aan een enorme inhaalrace. Bij ons liep het opeens voor geen meter meer. Het werd 23-23. Het was spannend, niet normaal. Toen waren we net op tijd weer bij de les en maakten we op het nippertje 25-23. We stonden 2-0 voor tegen de koploper!

In de 3e set was de concentratie helemaal weg. DeVoKo liep uit naar 17-8 en leek deze set makkelijk te winnen. Maar nu gebeurde precies het tegenovergestelde van de 2e set en we knokten ons terug tot 20-20. Het was nu een schitterende strijd . Het werd 21-20, 21-21, 22-22. Even later 24-23: set point voor Krekkers!  Maar  DeVoKo bleef vechten en wist de achterstand om te buigen en ze wonnen toch nog de set met 26-24

In de vierde set hadden we het meteen heel moeilijk.  DeVoKo had weer moed gekregen van hun set winst. We stonden dik achter met 11-4. Toen herpakten we ons weer, knokten ons terug tot 16-16. Toen was het gebeurd. De ballen wilden niet meer goed vallen en we hadden ook soms pech. Een bal rolde over de netband en viel net aan de verkeerde kant. Een mooie aanval ging net buiten de lijn. We verloren de 4e set met 25-17

Nu moesten we ons toch proberen op te laden voor de beslissende 5e set. Het begin ging niet goed, gelijk 2-0 achter. Toen lieten we zien wat we waard waren, we kwamen langszij en we namen daarna een paar punten  voorsprong. We konden deze voorsprong vasthouden tot 11-7. Nog een paar puntjes, dit mochten we niet meer weggeven.  12-9 werd het… Maar ook deze set moest er weer tot het uiterste worden gestreden.  DeVoKo speelde nu alles of niets. Het werd 13-10, 14-10. Matchpoint voor ons!  Maar toen: 14-11, 14-12, 14-13. Ze maakten gelijk: 14-14 Het zal toch niet? Op de tribune hadden ze het niet meer. Iedereen verwachtte dat DeVoKo nu door zou drukken en het af zou maken. Maar dat gebeurde niet. Op het allerlaatst wisten we de laatste 2 punten te scoren. Feest op het veld en op de tribune. Het was een wedstrijd die bol stond van de spanning. En dan toch winnen. Met een tevreden gevoel gingen we naar de kantine, er was taart van Pam, voor haar verjaardag. We genoten nog even na van deze mooie overwinning en gingen toen naar huis. Volgende week spelen we alweer thuis, om 12:00 uur tegen Alterno.