NOJK 2019 – De resultaten


Geplaatst op 4 januari 2019
Categorie: Nieuws

Inmiddels alweer the day after. De voorronde van de NOJK zit er alweer op.

Wisselende wedstrijden, wisselend niveau en altijd weer strijden om een plek in de halve finale.

En jawel alle teams van Krekkers is het gelukt. De meiden A, B, C en CMV spelen 23 februari de halve finale om die plek bij de laatste 8 van Nederland.

Maar terugblikkend op de voorronde.

De meiden van de A speelden een wedstrijd gelijk en wonnen twee wedstrijden. Voldoende om de nummer 1 van de poule te worden.

De meiden van de B wonnen de eerste twee wedstrijden en speelden de laatste wedstrijd gelijk. Ook dit was voldoende om nummer 1 van de poule te worden.

De meiden van de C wonnen de eerste wedstrijd en speelden de volgende twee wedstrijden gelijk. Dit betekende uiteindelijk dat 3 teams gelijk aantal punten had behaald. Tsja en ga dan maar eens het wedstrijdreglement lezen. Het quotiënt, onderling resultaat, maar hoe dan. Het wedstrijdsecretariaat met het computerprogramma bracht hier uitsluitsel en dit resultaat was voor de meiden van de C voldoende om 1e in de poule te worden.

De meiden van de CMV. De allerjongste van de vereniging moesten in beginsel al 4 poulewedstrijden spelen. Wonnen en verloren, maar haalden voldoende resultaat om in ieder geval de kruisfinale te behalen. En die wedstrijd moet je gewoon winnen. De set is voorbij als het eerste team bij de 25 is. En dus niet zoals bij de jeugdteams 2 punten verschil.

De eerste set kwam Krekkers met 15-23 achter en meestal is dit dan teveel achterstand om nog tot winst te komen. Maar volleybal blijft een bijzondere sport. En de meiden wonnen de set met 25-24. Een prestatie an sich. En de tweede set zetten ze dit niveau door en werd de set ook gewonnen. Dus ook de meiden van de CMV gaan naar de halve finale.

De halve finale betekent in regio Oost dat het voorjaarsvakantie is en dus voor veel mensen wintersport. En ja bij de meeste teams betekent dit voor de ouders en meiden een dagje eerder terugkomen van vakantie. Maar de halve finale missen op de NOJK? Nee dat willen we natuurlijk niet.

Zoals traditiegetrouw erbij hoort werd er gezamenlijk afgesloten in de kantine met de teams en supporters. Op naar de halve finale.