(ON)SPORTIEF GEDRAG BIJ KREKKERS


Geplaatst op 7 februari 2017
Categorie: Nieuws

Ook binnen Krekkers maken we onsportief gedrag mee en dat zien wij onder andere in de vorm van onbeheerst gedrag zoals schreeuwen en het maken van opmerkingen binnen het eigen team, maar ook vanaf de bank of vanaf de tribune naar teamleden, naar de tegenstander, naar de trainer/coach of naar de scheidsrechter.
Onsportief gedrag is ook het belachelijk maken van een scheidsrechter, een team, de trainer of coach of na een overwinning zout in de wonden wrijven.

Uiteindelijk is onsportief gedrag zonde van de sfeer tijdens de wedstrijd en is het voor de speelster(s), trainers/coach, scheidsrechters en toeschouwers verre van leuk. Iedereen wil gewoon een leuke wedstrijd volleyballen en ieder doet op zijn of haar manier (vrijwillig) zijn best: de spelers, de coaches, de scheidsrechters.
Wat zou je er zelf van vinden als er van alles over je geroepen wordt tijdens de wedstrijd?

Wat kunnen we hier met elkaar aan doen?
1. Iedereen gaat het goede voorbeeld geven.
Er zullen zeker momenten zijn dat je vindt dat een coach een verkeerde beslissing neemt of een scheidsrechter, maar houd dit voor jezelf en roep dit niet tijdens een wedstrijd.

2. Geef een compliment na de wedstrijd.
Iedereen doet zijn best, waarbij een positieve opmerking over ieders inzet meer effect zal hebben allerlei negatieve opmerkingen.

3. Werk met de coach, niet tegen
De coach is niet voor niets coach geworden en zal het grootste deel van de tijd goed weten wat hij of zij doet. Probeer de coach daarom te ondersteunen in beslissingen en niet tegen te spreken, tenzij je bezorgd bent om de veiligheid van jouw kind of een andere speler natuurlijk. Ben je het echt niet eens met een beslissing en heb je het idee dat een dergelijk voorval vaker voorkomt? Bespreek dit dan niet tijdens de wedstrijd, maar schiet de coach op een ander moment apart aan.

4. Zeg iets over onsportief gedrag
Spreek degene die iets roept, hierop aan! Soms is iemand zich er ook niet bewust van. Probeer dit rustig te brengen en verwijs diegene naar de afspraken binnen de vereniging.

Maar op de eerste plaats wees je bewust van wat je zegt of roept en wat voor invloed dit heeft. Wees je bewust van SPORTIEF GEDRAG en laat zien dat Krekkers een sportieve vereniging is voor en door alle leden, vrijwilligers en supporters.