Wedstrijdverslag Dames 2 tegen Dames 3 en MC1

Categorie: Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag zaterdag 20 januari 2018:

Krekkers dames 2 – Krekkers dames 3

Teamfoto-D2-site  –  Teamfoto-D3-site

Zaterdag is de mooiste dag van de week, gameday! Alleen deze zaterdag staat er een gekke wedstrijd op de planning, we spelen tegen Krekkers dames 3. We spelen tegen onze eigen clubgenoten, tegen vrienden en familie, we zouden ze geen tegenstander kunnen noemen maar misschien wel medestanders. In de kantine is er een gemoedelijke sfeer, we praten met ons eigen team maar ook met dames 3. We lachen, zijn serieus en hebben zin in de wedstrijd, we gaan gewoon leuk spelen!

De tribune stroomt vol met allemaal bekenden, allemaal vrienden van Krekkers. Tijdens het inlopen is er een lolletje over en weer, maar ook focus. Want er moet gewoon gespeeld worden en we willen natuurlijk graag winnen.

Eigenlijk zijn er vier sets gespeeld, die alle vier op elkaar leken. We gingen alle vier de sets gezamenlijk op, dan nam dames 3 het voortouw en dan weer wij. Tot aan de vijftien punten liggen we gelijk aan elkaar, profiteren we van elkaars fouten en spelen we soms ons eigen spel. We wisselen elkaar hierin af. In elke set lukt het ons om na de vijftien punten uit te lopen. Zo lukt het ons om te winnen met 4-0 (25-14, 25-19, 25-19, 25-17).

Als we terugkijken op de wedstrijd kunnen we zeggen dat we beiden goed hebben gespeeld. We hebben ieder ons eigen niveau gehaald en ons eigen spel kunnen spelen. We hebben aan beide kanten mooie reddingen gezien, mooie combinaties en goede serve series.

Na de wedstrijd, gezamenlijk, met ons allen in de kantine. Samen hebben we gedoucht. En daarna aan een lange tafel met beide teams eten, patatjes en een gehaktbal van Truus. Samen geproost, er waren geen winnaars of verliezers, we waren samen! Samen heel gezellig. Samen, dansen, op de ….

Aankomende zaterdag mogen wij aantreden tegen Kuipers Flevoll DS1. We spelen  17.00 uur in de Spil in Fleringen. Flevoll staat vierde in de competitie, de vorige keer hebben we 3-1 gewonnen. We gaan deze week hard trainen en hard werken aankomende zaterdag, komt u ons aanmoedigen? Tot dan!

Krekkers MC1 – Apollo MC1

Teamfoto-MC1-site

Zaterdag 20 januari om 12 uur stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de topklasse, Krekkers-Apollo op het programma. Na van te voren wat te hebben gegeten met het team, konden we beginnen aan de wedstrijd.
De eerste set begonnen we niet goed, we kwamen achter te staan met 6-0. De rest van de set ging aardig gelijk op, maar wel aan onze kant heel veel serve fouten. Tegen het einde van deze set werd het spannend omdat het nog steeds gelijk opging, uiteindelijk verloren we de set net met 22-25.
Vol goede moed om deze set te winnen begonnen we aan de 2e set, over en weer werden veel fouten gemaakt in de serve. We gingen gelijk op. In het midden van de set kwamen we op een mooie voorsprong van 6 punten. Die haalde Apollo niet meer in en we wonnen de set met 25-21.
In de 3e set begonnen we een stuk beter, en Apollo was nog aan het balen van de vorige set. We bouwden een grote voorsprong op en hielden die tot 19-8. Toen kwam Apollo een aantal punten terug, maar we lieten ze niet dichtbij ons komen. We wonnen de set met een overtuigende 25-12.
De laatste set begonnen we heel slecht me een hele grote achterstand van 2-14, toen 8-18 achter. Maar we gaven de moed niet op, er kwam een hele mooie serve serie en goed spel. 18-18. Gingen we deze set toch echt winnen of kwam Apollo nog terug? We gingen deze set ons echt niet meer uit handen laten pakken na nog zo hard gewerkt te hebben. En nee hoor we wonnen de set met 25-22. Het was een super leuke en spannende wedstrijd om te spelen.