Wedstrijdverslagen weekend 1 april Dames 2, MB1 en MC1

Geplaatst op 4 april 2017
Categorie: Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Gemini – Krekkers Dames 2

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Kerkemeijer Gemini in Borculo. De wedstrijd voor ons liep aardig uit, dus we hadden veel tijd om ons voor te bereiden. Waarschijnlijk te veel tijd, want we begonnen de eerste set niet scherp. Hierdoor keken we vroeg in de wedstrijd al tegen een grote achterstand aan. Na een aantal wissels leek het tij te keren, maar het was net te laat. Met 25-23 ging de eerste set naar Gemini.

Dat de knoppen om moesten, werd ons goed duidelijk gemaakt. In de tweede set waren we wat feller en leken we ons te beseffen dat we de punten nog heel hard nodig hebben willen we de p/d-wedstrijden ontlopen. Door minder eigen fouten wisten de tweede set met 22-25 te winnen.

De derde set leek daarentegen weer op de eerste set. We misten de scherpte om echt een gaatje te slaan. Gemini lukte dit echter wel en zij pakten de derde set met 25-20. Het positieve aan deze set is dat Femke sinds de operatie haar eerste speelminuten weer heeft gemaakt. Dat er nog vele mogen volgen! 

In de vierde set wist de scheidsrechter helaas een cruciale rol te spelen. Veel foute beslissingen en daardoor commentaar vanaf onze kant zorgden voor de eerste rode kaart voor Dennis (gefeliciteerd!). Dit gaf ons echter meer agressiviteit en eindelijk wisten we ons spel goed te spelen en weinig eigen fouten te maken. Deze set ging met 15-25 naar ons.

2-2 in sets, de beslissende laatste set zou bepalen wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Het ging even gelijk op, daarna zakte het helaas weg. Gemini had een voorsprong en gaf dit niet meer weg. Met 15-7 ging de laatste set naar Gemini.

Met twee punten op zak terug naar Mariaparochie. Dit zorgt ervoor dat we op dit moment op een gedeelde 9e plek staan met Voorwaarts. Met nog twee wedstrijden te gaan zal het slot enorm spannend worden. We kunnen daarom alle steun van onze supporters gebruiken komende zaterdag. Dit is alweer onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen en deze spelen we om 14:00 uur thuis tegen Twente ’05. Tot dan!

Wedstrijdverslag 1 april tegen Halley MB1 – Krekkers MB1

Op 1 april stond de wedstrijd Halley mb1 – Krekkers mb1 op ons programma. We verzamelden ons om half 11 op de parkeerplaats en vertrokken we richting Wehl. Om 1 uur begon de wedstrijd.

De eerste set begonnen we meteen met volle overtuiging. De serve druk was hoog maar op een gegeven moment viel dat weg en kwam Halley dichterbij. Uiteindelijk wisten wij dit te herpakken en wonnen wij de set met 20-25!

De tweede set begonnen we met een grote achterstand. Veel eigen fouten en de servedruk bij Halley was hoog. Wie liepen achter de feiten aan en kwamen stukje voor stukje dichterbij. Het was te laat om bij te komen en we verloren de set met 25-20.

De derde set ging het gelijk op. Het ging met vlagen, de ene keer ging het goed, maakten we het mooi of maar de andere keer was het wat minder. We kwamen wel op een voorsprong en wonnen we de set met 19-25!

De laatste set hadden we een achterstand maar verder in de set kwamen we in ons eigen spel. In deze set werd de wedstrijd onderbroken door een appel in het veld. Gelukkig bleven we in onze concentratie. We haalden een voorsprong, maar toch werd het nog even spannend. We hebben uiteindelijk gewonnen met 23-25!

Met 4 punten gingen we weer naar huis toe. De volgende wedstrijd is ons een appeltaart beloofd door Gea Peters. We spelen de wedstrijd op 8 april thuis om 14:00 tegen Halley mb1. Deze keer gaan we voor de 5 punten!

Wedstrijdverslag Krekkers MC1- Apollo MC1

Eerste set:
In de eerste set begonnen we sterk met een goede voorsprong. Onze opslag was heel sterk. De eerste time out voor Apollo was op een stand van 9-1. Apollo had geen antwoord op onze goede serve druk. Toen kregen we de eerste time out voor Krekkers was bij een stand van 17-12. Wij moesten even geconcentreerd blijven en niet verslappen. Na een paar punten had Krekkers nog een time out we waren iets aan het verslappen en lieten ze steeds een stukje verder bij komen. De set is uiteindelijk gewonnen door Krekkers met 25-17
Tweede set:
In de tweede set begonnen we met een achterstand van 3-8. Onze pass lag niet lekker en de serve druk van Apollo lag heel goed, daar hadden wij geen antwoord op. Krekkers vroeg een 1e time out aan op de stand van 10-13. Wij waren drie puntjes achter, dat bleef een hele tijd zo. We kwamen wel steeds een beetje dichterbij maar niet genoeg. Helaas hebben we deze set verloren met 19-25
Derde set:
De derde set begonnen we weer heel sterk Ze hadden geen antwoord op ons. We stonden met 7-3 voor toen Apollo hun eerste time out aanvroeg. Wij waren ver weg gelopen van Apollo. We hebben een hele tijd voor gestaan met tien punten verschil van 24-14, maar we konden het laatste punt niet afmaken. Hebben ze weer dichterbij laten komen, maar gelukkig hebben we deze set gewonnen met 25-19.
Vierde set:
De vierde set begonnen we superslecht. We hadden geen antwoord op de serve van Apollo. Dus met een achterstand van 2-8 vroeg Krekkers een time out aan. Maar na de time out nog steeds geen antwoord op de serve. Met een achterstand van 3-13 lieten we allemaal een beetje de kop hangen. Eigenlijk was dit een superslechte set voor ons. We hebben in deze set heel veel domme eigen fouten gemaakt. We hebben deze dus ook verloren met 9-25.
Vijfde set:
In de vijfde set wilden we onze fout van de vierde set recht zetten. Wij mochten beginnen met de serve. Maar meteen een goede serve uit kwam. Op de stand van 8-6 moesten we wisselen van kant, meteen vroeg Apollo een time out aan. We stonden twee punten voor. We stonden gelijk op 10-10, toen liepen wij weg van Apollo met een stand van 13-10. We hebben de set gewonnen met 15-12.
Onze volgende wedstrijd is zaterdag 8 april tegen Rivo Rijssen MC1 in sporthal Reggehal Rijssen, om 11:30. Wij moeten deze wedstrijd winnen als we onze tweede plek hoog willen houden.