HALVE FINALE NOJK

Geplaatst op 19 februari 2017
Categorie: Nieuws

Halve finale NOJK

Gisteren stond de halve finale NOJK op het programma. Het toernooi van het jaar, waarbij ieder team natuurlijk maar één doelstelling heeft en dat is de begeerde plek in de finale bereiken, die dit jaar op 18 maart plaatsvind.
Met volle vertegenwoordiging vanuit Krekkers, te weten meiden A, meiden B, meiden C en meiden CMV waren we op volle sterkte.

Voor de meiden van de C en de CMV bleek al snel dat het doorkomen van de poule-fase de grootste strijd op zich was. Wedstrijden werden gewonnen, verloren en gelijk gespeeld, maar voor beide teams bleek dit niet voldoende. Ondanks dat de meiden van de C vorig jaar Nederlands Kampioen werden blijkt maar weer, dat met ieder jaar een ander team en andere tegenstanders, dit niets zegt over resultaten van het volgend jaar.
De cmv en meiden van de c werden in de poule-fase na het spelen van vier wedstrijden dan ook uitgeschakeld.

Voor de meiden van de A en B liep de dag heel anders. Beide speelden ze in een poule van 3 en waren er dus ook maar twee poule-wedstrijden.
Beide teams wisten deze wedstrijden te winnen, waardoor ze eerste in de poule werden.
Door de kleine poules moesten er twee kruisfinales gespeeld worden. Winst van de eerste wedstrijd betekende eigenlijk pas de echte kruisfinale spelen om die plek in de finale.

Meisjes B speelde hun eerste kruisfinale tegen Lycurgus. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 25-7. De tweede set ging met iets minder overtuiging en werd uiteindelijk 26-24.
Dit betekende de laatste kruisfinale spelen tegen Sneek. Een geduchte tegenstander voor Krekkers.
De eerste set werd verloren met 25-17. Maar het was nu alles of niets, dus er werd geknokt voor ieder punt en dit betekende winst in de tweede set met 25-22.
De allesbeslissende derde set. Sneek pakte direct een voorsprong met de serve en dit betekende hard werken voor Krekkers. Maar met 12-6 achter in de set bleek dit niet meer voldoende en de derde set werd dan ook verloren. Helaas geen plek in de finaleronde, maar wel gestreden tot het laatst.

Meisjes A speelde hun eerste kruisfinale tegen SSS. Deze wedstrijd werd met overtuiging gewonnen met 2-0 door Krekkers.
Dus dit betekende ook voor de A de beslissende en laatste kruisfinale spelen tegen DeVoKo MA. Een streekderby om een plek in de finaleronde.
De eerste set werd verloren en de tweede set werd gewonnen. Bijna een kopie van de wedstrijden van de meiden B. De allesbeslissende derde set kwam ook meiden A op achterstand en met 11-4 achter en 13-5 achter was de wedstrijd verloren en bleek DeVoKo de betere te zijn en de plek in de finale te pakken.

Waarbij we de afgelopen jaren verwend waren en altijd wel één of meerdere teams de finaleronde haalden. Betekende dit jaar de halve finale het einde voor Krekkers op het NOJK. Maar als vereniging zijn we trots dat we wederom vertegenwoordigd zijn geweest.

Teams, coaches en supporters bedankt voor de mooie dag(en) op het NOJK.