Wedstrijdverslagen weekend 25 maart: Heren 1, Dames 2, MB1 en MC1

Geplaatst op 28 maart 2017
Categorie: Wedstrijdverslagen

Krekkers H1 – DeVoKo H1

teamfoto-h1-site

Waar moet je zijn op een zonnige namiddag eind maart? In sport hal de Haambrink voor een heuze degradatie kraker in de eerste klasse. Bij beide ploegen waren de punten van harte welkom om p/d wedstrijden te ontlopen dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden!

De eerste set was DeVoKo niet op de afspraak en de Krekkers wel. Dus de eerste set werd makkelijk gewonnen.

Hierna werden de heren uit Denekamp echter wakker en werd het closer, een nipte winst in deze set voor de Krekkers. Helaas viel Erwin uit met een blessure dus moest er gewisseld worden.

Dit betekende een andere opstelling waardoor het scorend af en toe minder makkelijk werd. Door een paar serve series tegen, eigen serve fouten en minder scherpte werden de derde en vierde set verloren..

Een vijfde set moest gaan bepalen wie er de sterkste was! Het liep lang gelijk op maar deze set werd uiteindelijk ook verloren. 2-3 verlies voor de Krekkers.. Een gemiste kans om een paar plekken te stijgen op de ranglijst! Maar dit mocht de pret niet drukken. Over twee wedstrijden gezien zijn we toch ingelopen op DeVoKo.

De komende drie wedstrijden wordt bepaald of er een verlenging aan het seizoen komt. We hebben de touwtjes zelf in de handen met tegenstanders waar zeker nog veel punten tegen te pakken zijn. Dus we gaan er vol voor!

Dames 2 – Dynamo Apeldoorn DS2

teamfoto-2-site

Zaterdag 25 maart speelden wij de wedstijd tegen Dynamo Apeldoorn DS2. Na een goede voorbespreking kon de warming-up toch echt beginnen. Om 14.00 klonk het fluitsignaal en konden we van start gaan.

De 1e set begonnen we goed. We speelden met veel lef ons eigen spelletje en hadden Dynamo goed onder druk tot een stand van 17-11. We maakten wat meer eigen foutjes en Dynamo kwam een aantal punten bij. Er waren zeker kansen voor ons om deze set te winnen, maar helaas gaat dan toch deze set aan ons voorbij met een setstand van 23-25.

Set twee begonnen we iets minder goed. Dynamo was wat scherper dan in de 1e set. Het was dan ook al gauw 4-0 voor Dynamo. We konden maar niet aanhaken. Maar door een goede serveserie aan het eind van de set, waardoor we de achterstand een beetje weg konden werken, was het niet voldoende om de set naar onze kant te trekken. De set eindigde in een 18-25 voor Dynamo.

In set 3 zetten we de knop om, bleven voor elkaar werken en speelden we goed. Aan de kant van Dynamo waren er veel serve fouten, hier profiteerden wij van. Dynamo kon niet meer aanhaken of uitlopen op ons. We sloten de set dan ook af met 25-21 voor ons.

Set vier begonnen we wederom met weer wat opstart problemen. Met veel ups en downs kwamen we de set door. Dynamo was toch iets te sterk en trokken de set naar hun toe met 17-25.

Na de wedstrijd gingen we naar de kantine en proosten we op het punt dat we gepakt hadden van de nummer 2. ’s Avonds waren we uitgenodigd bij Sophie om daar met het team pizza’s te gaan bakken. Onze volgende wedstrijd spelen wij op zaterdag 1 april om 16:30 uur in Borculo tegen Kerkemeijer Gemini DS1.

Rivo Rijssen MB1 – Krekkers MB1

teamfoto-mb1-site

Afgelopen zaterdag vertrok MB1 om 8:15 richting de nummer 1, Rivo Rijssen. De wedstrijd begon om half 10.

De eerste set ging niet zoals we hoopten. Door een goeie serveserie van de tegenstander en eigen foutjes bleef Rivo maar punten scoren. We kregen in deze set het niet meer onder controle en we verloren deze set met 25-5. De tweede set probeerden we de eerste set te vergeten. De stand was weer 0-0. We probeerden dit keer wel de serve van de tegenstander onder controle te krijgen en ons eigen spelletje te spelen maar het lukte ons wederom niet om een voorsprong op te bouwen. We verloren deze set met 25-15. De derde set wisten we dat als we nog een overwinning er uit wouden slepen, de enige manier was om deze set absoluut te winnen. We maakten dit keer zelf de punten. Het was spannend, maar we haalden alles uit de kast. Deze set pakten we met 23-25. De vierde set vochtten we om toch nog een 5e set er uit te slepen. We deden alles wat we konden maar uiteindelijk bleek Rivo toch te sterk voor ons en verloren we de set met 25-22.

De wedstrijd eindigde met teleurstelling van onze kant en met een stand van 3-1 voor Rivo.

MC1 – Rivo Rijssen MC1

teamfoto-mc1-site

Zaterdag 25 maart stond de thuis wedstrijd tegen Rivo op het programma. We hadden er weer erg veel zin in na een vrij weekend. We hadden nog niet eerder tegen Rivo gespeeld dit seizoen dus we wouden graag winnen.

De eerste set begonnen we gelijk goed en waren heel erg fanatiek. We stonden door een mooie serve serie al snel op een voorsprong van 5-2 en dat hielden we ook goed vast, het werd 8-5. Dit konden we de eerste set goed doorzetten waardoor de eerste set vrij makkelijk werd gewonnen met 25-13. De tweede set begonnen we ook weer goed waardoor we al snel een mooie voorsprong hadden van 19-9. Vanaf toen lieten we het een beetje zitten, waardoor Rivo een beetje terug kwam,  maar na een time-out op 24-19 maakten we het gelijk af. De stand was 25-19. De derde set ging wat moeizamer. Het ging de hele tijd een beetje gelijk op. We stonden steeds een paar puntjes voor. Tot 20-20 waarna het erg spannend werd tot 25 -25. Toen sloeg Rivo de serve uit waarop wij het vervolgens toch af konden maken en de set uiteindelijk met 27-25 wonnen. De vierde set begon goed maar we hadden het daarna even moeilijk met de pass, waarop we op een stand kwamen van 6-6. Daarna herpakten we ons goed en konden we de set met 25-17 binnen halen.

We hebben uiteindelijk de wedstrijd met 4-0 gewonnen.

De volgende wedstrijd spelen we op zaterdag 1 april om half 1 thuis tegen Apollo. Komen jullie ons allemaal weer aanmoedigen??