De wedstrijdverslagen van afgelopen weekend: Dames 1, Heren 1, Dames 2, Meisjes B1 en Meisjes C1

Geplaatst op 22 januari 2017
Categorie: Nieuws

De gemeentelijke derby: Krekkers Dames 1 – Dynamo Tubbergen Dames

Zaterdag 21 januari stond Krekkers – Dynamo op het programma. Voor de meesten van ons toch wel een van de mooiste en spannendste wedstrijden van het seizoen. Met deze derby zit de tribune altijd afgeladen vol en dat was deze keer niet anders. Beide teams waren gebrand om te winnen.

Wij begonnen de eerste set gelijk goed. Goede serve en veel druk zorgden ervoor dat wij gelijk een flinke voorsprong hadden. Er werd hard gewerkt voor elkaar. In het midden van de set ontstonden er hier en daar wat kleine slordigheden maar dat had geen invloed op de setwinst. Overtuigend wonnen wij de eerste set. Ook set 2 begonnen we weer scherp. We speelden een gevarieerd spel en hadden veel serve druk. Ook aanvallend maakten we mooie punten. Deze set was er geen vuiltje aan de lucht en werd dan ook ruimschoots gewonnen met 25-19. De derde set begon wat stroef we moesten even weer bij les de komen, maar wisten dit goed op te pakken. Waar het soms tijdens andere wedstrijden moeilijk was om ons te herpakken was dat vandaag gelukkig niet aan de orde. We werden scherper en de strijdlust kwam weer helemaal terug, daardoor kwamen we steeds dichterbij en konden uiteindelijk aan het langste eind trekken. Deze set werd gewonnen met 25-22. De vierde set werd een ontzettende spannende set. Met vele aanmoedigingen van de tribunes en de speelster en coaches van de kant probeerden we elkaar er door heen te slepen. Maar helaas lukte het ons niet om de laatste set te winnen. Deze ging met 23-25 verloren. Wij kijken terug naar een voor ons super mooie en goede wedstrijd. We hebben met veel plezier en vechtlust gespeeld. Dit zorgde er ook voor dat er op de tribune enthousiast werd meegeleefd. Bedankt!

Ecare Apollo – Krekkers Heren 1

Afgelopen vrijdag stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ecare Apollo op het programma. De heren uit Borne zijn met een prima seizoen bezig en staan daarom ook verdiend in de top 3 van de 1e klasse.

Met 8 spelers en coach Hans Veldscholten vertrokken we vol vertrouwen naar de nieuwe sporthal in Borne.

De eerste set begon ook uitstekend voor ons. Door een sterke serve serie van onze spelverdeler kwamen we al snel op een 5-0 voorsprong. Deze konden we helaas niet vast houden, en de 1st set met 25-20 verloren. De 2de set begon voor ons dramatisch. Voor we “wakker waren” was het al 10-0 voor de gastheren. Een achterstand die niet meer in te halen viel, uitslag 25-16. Snel door naar de 3de set. Apollo speelde een degelijke partij en wij maakten te veel fouten, daar moest in de 3de set veranderingen komen. Door een paar kleine aanpassingen werd er in de 3de set meer tegenstand geboden. In een spannende set waar wij continu voorstonden kwamen we op een 23-22 voorsprong. Helaas was ook in deze set niet het geluk aan onze zijde, Apollo trok de set toch nog naar hun toe en werd er met 25-23 verloren. Ook in de laatste set van de avond konden we geen vuist maken tegen het goede spel van Apollo en werd met 25-21 verloren. 4-0 verlies. Nu de ogen op aankomende vrijdag;  Concurrent Time-out (bereid je maar vast voor op erg flauwe woordgrappen) komt naar de Haambrink. Er moet dan gewonnen worden!

Krekkers dames 2 – Avior

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Avior op het programma, als we punten wilden pakken dan moest het vandaag gebeuren.
Avior stond één punt boven ons.
De afspraak was dat we volle bak gingen, en voor de volle vijf punten gingen!!!

We begonnen de eerste set gelijk op, 4-4. Daarna raakte we in ons ritme, punten werden gepakt, deze set werd afgesloten met 25-11 voor ons.

In de tweede set stond Avior voor met 3-6, met Soef aan de serve pakten we 12 punten achter elkaar, waarvan een sexy (6 ace’s). Aan het begin van deze set kwam Merlin erin en liet ze zien wat ze in huis had, met een paar mooie door tik ballen liet ze zien, dat ze naar een dik half jaar blessureleed, écht terug was. We kwamen voor te staan met 15-8, daarna waren we niet te stoppen en sloten we af met 25-17.

De derde set ging gelijk op, we liepen door een goede serve serie van Marie uit naar 18-10. Avior probeerde weer bij te komen, maar deze set wonnen we met een mooie 25-20.

Yess in ieder geval al 4 punten in de pocket, maar dat 5e punt wilden we ook pakken!!

De 4e set ging redelijk gelijk op, maar deze set wisten we toch te pakken met 25-18!
Yoehooo  met 5 punten op zak zijn we van de 11e naar de 10e plaats geklommen.

Vol vertrouwen zien we de volgende wedstrijd tegemoet. Zaterdag 28 januari om 18:30 speelt Krekkers D2 tegen Lutheria.

Yess Krekkers D2 is on fire!!!!!

Krekkers MC1- Set up MC1

Krekkers MC1 moest thuis volleyballen tegen Set up MC1 de meiden hadden er weer zin in. Ze hadden nog wel weer wat recht te maken met de wedstrijd van vorige week die ze met 3-1 hadden verloren. Eerste set: De eerste set begon goed met een paar punten voorsprong maar die voorsprong gaven we ook weer gelijk weg. We maakten deze set te veel eigen fouten en waren meer tegen onze eigen fouten aan het volleyballen dan tegen de tegenstander. Het enthousiasme was niet bij de wedstrijd. Er stond in het veld niet de MC1 dat we gewend waren. We verloren daardoor 13-25.

Tweede set: De tweede set begonnen we veel sterker dan de eerste set. We hadden meer servedruk en daardoor bouwden we weer een voorsprong op, maar net zoals de eerste set gaven we het weer uit handen. Set up MC1 kwam steeds dichterbij waardoor we bang waren om fouten te maken. Maar we wisten dat we deze set niet weg mochten geven dus deden we er alles aan om dat niet weer te laten gebeuren. We wonnen de set met 25-23

Derde set: De derde set begonnen we met een achterstand en dat is de gehele set van sprake geweest. We maakten de hele tijd eigen fouten. Waardoor Set up steeds meer ging groeien in de wedstrijd. We maakten het voor ons zelf een moeilijke wedstrijd terwijl dat niet had moeten gebeuren. Door de vele eigen fouten verloren we deze met 12-25.

Vierde set: We wisten dat er verandering moest komen aan hoe we speelden, we zouden hoe dan ook de wedstrijd moeten gaan winnen. We begonnen goed aan de vierde set, we deden alles om toch nog een 3-2 voor ons te krijgen. We konden niet gaan verslappen want dan wisten we dat we de wedstrijd gingen verliezen. We hoefden nog maar 1 punt maar toch lieten we Set up weer dicht bij komen we moesten het nou afmaken. En dat hadden we gedaan dus er kwam een vijfde set! We hebben de vierde set met 25-19 gewonnen.

Vijfde set: Bij de vijfde set zag je pas weer het C1 van Krekkers dat we kennen. We hadden een goede serve druk en maakten veel punten met onze serve, het stonden 8-3 voor toen we van kant moesten wisselen. Toch gaven we Set up ook wel weer punten door eigen fouten. Maar het leek of we hier pas echt weer het wedstrijdgevoel hadden we hebben deze set met 15-10 gewonnen.

Wedstrijdverslag Krekkers MB1 – Rivo Rijssen MB1

Zaterdag 21 januari speelden we tegen Rivo Rijssen MB1. De eerste set begonnen we al niet heel goed. Rivo kreeg een voorsprong en wij verloren de set met 21-25. De tweede set begonnen we gelijk met een achterstand. We speelden niet heel goed en verloren de set met 15-21. De derde set moesten we winnen zodat we de wedstrijd nog konden winnen. Rivo begon met een voorsprong maar wij kwamen weer terug. Op het laatst werd het nog spannend, maar helaas verloren we de set met 24-26. De vierde set ging ook niet heel goed. Rivo begon met een voorsprong en uiteindelijk verloren we deze set met 16-25. Helaas was Rivo te sterk en verloren we de wedstrijd met 4-0. De volgende wedstrijd spelen we tegen Apollo MB1 op 4 februari om 12:00 thuis.