Wedstrijdverslagen weekend van 3 december

Geplaatst op 5 december 2016
Categorie: Nieuws

Hieronder de wedstrijdverslagen van MC1, MB1, Dames 2, Dames 1 en Heren 1

Wedstrijdverslag Dynamo Apeldoorn C1- Krekkers C1

3 december speelden wij tegen Dynamo Apeldoorn MC1. De wedstrijd begon om 11:00. Het was een wedstrijd die we moesten winnen als we dichter bij de koploper wilden komen. De sfeer in de sporthal was heel gezellig.

De eerste set begonnen we met een goede servedruk en stonden al snel met 0-5 voor. Door een paar eigen fouten gaven wij Dynamo de kans weer terug te komen tot een stand van 5-5.  Daarna liepen wij weer uit en lieten vervolgens weer een paar punten liggen door eigen domme fouten. De eerste time-out werd aangevraagd door Krekkers, we moesten even tot rust komen en even weer de concentratie pakken. Het was een moeilijke fase in deze set voor ons. De eerste time-out door Dynamo Apeldoorn bij de setstand 18-17. Het was een goede time-out voor Dynamo Apeldoorn want ze liepen meteen uit na hun time-out. Het was een super spannende set, maar helaas verloren wij deze met 26-24. Maar op naar de volgende set dachten we.

De tweede set begonnen we slecht met een achterstand van 4-0. Door een goede serve druk kwamen we goed terug tot 4-5. Uiteindelijk na een time-out van Dynamo Apeldoorn liepen wij weg door een goede serve en een paar goede aanvallen. Ondanks de tweede time-out van Dynamo Apeldoorn hielden wij onze voorsprong vast tot een stand van 6-15. De tweede set wonnen wij met 14-25 en hadden wij de sets weer gelijk getrokken.

De derde set begonnen we met een gelijke standen. Krekkers begon te wisselen Dynamo Apeldoorn liep weg van Krekkers, maar door de wissels kwamen wij weer dichter bij. Het was een spannende set want we bleven met de punten heel dicht bij elkaar. Tijdens de tweede time-out van Dynamo Apeldoorn kregen wij de opdracht ons meer te concentreren en moesten wij meer het initiatief nemen. Omdat we in deze set heel dicht bij elkaar lagen waren twee time outs vlak achter elkaar noodzakelijk, op de setstanden 20-20 en 22-24. Door dat Paula geen time-outs meer had heeft ze bij 24-24 maar gewisseld om de tegenstander uit de concentratie te brengen. Wij wonnen deze set dan ook met 24-26.

De vierde set begonnen we met een goede voorsprong door onze goede serve. We hadden een goede servedruk en mooie aanvallen waardoor wij al snel met 0-5 voor stonden. Tijdens de eerste time-out van Dynamo Apeldoorn kregen wij de tijd om even naar goede tips te luisteren van Paula. Dynamo Apeldoorn kreeg van ons niet de kans dichterbij te komen en hebben deze set goed uitgespeeld. We hebben de set uit eindelijk gewonnen met 14-25.

Eindresultaat Dynamo Apeldoorn MC1- Krekkers MC1; 1-3 Met deze 4 punten zijn we gestegen naar de tweede plaats in de stand.

We hebben wel genoten van de wedstijd, maar waren bij de vorige wedstijd tegen Dynamo Apeldoorn meer tevreden met ons spel. We gaan nu nog even na genieten van de overwinning. De volgende wedstrijd spelen wij tegen Springendal Set-Up ’65 MC1 op 10 december om 12:00 , thuis in Mariaparochie sporthal de Haambrink.

Wedstrijdverslag MB1 – Vocasa MB1

3 december speelden we tegen Vocasa MB1. De wedstrijd startte om kwart voor 10. We moesten uit in Nijmegen, dus we vertrokken vroeg. Namelijk om kwart over 7.De eerste set begonnen we met een sterke serve, we stonden al snel met 0-7 voor.

De vorige keer toen we thuis tegen Vocasa MB1 moesten, hebben we een set laten liggen. Dit wilden we niet weer laten gebeuren.
De voorsprong die we aan het begin van de set maakten, was moeilijk in te halen voor de tegenstander.
De hele set hielden we de voorsprong.
We wonnen de set met 12-25.
De vorige wedstrijd toen we tegen hen speelden, hebben we de tweede set verloren. We waren er van overtuigd dat dit ons niet meer ging gebeuren.

De tweede set begonnen we erg sterk. Toch bleef Vocasa doorvechten. Ze kwamen weer bij met 14-16.
Dit kon natuurlijk niet! En we moesten er allemaal een tandje bij doen.
Dit was erg succesvol en we kregen al snel weer een voorsprong.
We wonnen de set met 15-25.

De derde set begonnen we met een achterstand. Uiteindelijk stond het 3-7. Er werd een time-out aangevraagd van onze kant. Deze time-out had blijkbaar geholpen want we kwamen weer terug. Het stond weer 12-12 gelijk. In deze set gingen we erg gelijk op. Toen we in de 20 punten waren, namen we de voorsprong.
We wonnen de set met 19-25.

De vierde set begonnen we met een forse achterstand. De stand was 10-2.
De stand is zelfs 17-9 geweest!
Er moest iets gebeuren.
We kwamen steeds meer terug bij de tegenstander.
Uiteindelijk was het 20-18.
Door de goede servedruk van Manon, kwamen we op een voorsprong. Vocasa bleef bij de 20 punten.
We wonnen de set met 20-25. Dit hadden we verdiend.

De volgende wedstrijd 10-12-2016 om 9:45 uur spelen we uit tegen Rivo. We verwachten een spannende kampioenswedstrijd.

Wedstrijdverslag SV Dynamo Apeldoorn DS2 – Krekkers DS2

Afgelopen zaterdag 3 december ’16 mochten wij aantreden tegen SV Dynamo Apeldoorn dames 2. Zij stonden stukken hoger in de ranking dan wij dus we moesten hard aan de bak.
Aan de sfeer in het team ligt het nooit, gezellig keuvelend in de auto op weg naar Apeldoorn. Snapchattend naar elkaar toe, blijven de drie auto’s met elkaar in contact. Daar waar Sophie haar zang- en theaterkunsten toont, laat Lisa vooral droevige gezichten zien bij het inhalen en weten anderen met groepsfoto’s te imponeren. Tot onze grote verbazing was onze trainer ook aanwezig in Apeldoorn, veilig teruggekomen uit Mexiiiiiiiiiicooooo (het land van al mijn dromen, lalala..). Een kleine impressie van de sfeer zoals deze voor de wedstrijd was, opperste best dus.
De wedstrijd zelf liep wat minder goed, helaas. Dynamo was gewoon de betere partij, zij wisten het sneller af te maken, hadden de organisatie goed staan en speelden sterk. We kwamen met vlagen redelijk goed mee maar uiteindelijk was Dynamo toch echt de betere partij. De setstanden kunnen jullie op de nevobo app zien staan, deze zijn niet noemenswaardig. Wat wel noemenswaardig is, is dat Merlin weer haar speelminuten heeft gemaakt!! En hoe?! Een killblock, tweede balletje en lekkere set-ups!! Daar zijn we erg blij mee!!!
Aankomende zaterdag spelen wij om 14:00uur thuis tegen Kerkemeijer Gemini. We zijn alweer hard aan het trainen om een aantal punten in onze eigen Haambrink te houden, deze hebben we namelijk hard nodig! Komt u ons aanmoedigen? Tot zaterdag!

Wedstrijdverslag WSV – Krekkers Dames 1

Zaterdagmiddag 3 december vertrokken wij vol goede moed richting Warnsveld. In een bloedhete kleedkamer waren we ons aan het voorbereiden op de wedstrijd om vervolgens in een koude hal te gaan spelen. Maar al onze goed moed veranderde in de helft van set 1. Het begin was goed en sterk. Maar daarna verloren wij de controler en kwamen we onder druk te staan. We konden de aansluiting niet meer vinden en verloren dan ook deee set. Ondanks dat we de set verloren hadden, begonnen we in set 2 met vol vetrouwen opnieuw. Maar ook deze set konden we niet ons niveau halen en we maakten veel persoonlijke fouten. Ook deze set werd dik verloren. In de derde set werden een aantal wissels dporgevoerd. We begonnen beter en er kwam ook meer vertrouwen. Dit uitte zich in beter volleybal, betere serve druk en minder fouten. Maar aan het eind van de set hadden we toch verloren. Set 4, deze set moesten en zouden we winnen niet alleen voor ons zelf, maar vooral voor alle meegereisde supporters. We begonnen goed, speelden ontspannen en konden een goede voorsprong opbouwen. Aan het einde van de set lieten we WSV nog een klein beetje bijkomen maar uiteindelijk wisten we de set toch te winnen. Gelukkig nog 1 puntje. Dit betekent dat we op een gedeelde derde plek blijven staan. Volgende week moeten we weer hard aan de bak om de volgende wedstrijd weer te winnen.

Wedstrijdverslag Krekkers Heren 1 – DeVoKo

Afgelopen vrijdagavond stond de voor ons belangrijke uitwedstrijd tegen Denekamp Volleybal Kombinatie op het programma. Om de rode lantaarn over te dragen aan DeVoKo moest er in een rechtstreeks duel gewonnen worden in de Dorper Esch. Wij begonnen goed aan de eerste set dankzij een sterke serve serie van spelverdeler Mark Denkers. Al snel hadden we een redelijke voor op de mannen uit Denekamp. Echt spannend werd het de eerste set niet echt meer en wonnen we deze verdiend met 25-22. Het eerste setpunt van de avond was een feit. Vol zelfvertrouwen werd de 2de set begonnen. Maar door een gebrek aan scherpte keken we al snel tegen een flinke achterstand aan. (11-3). Gedurende de set kwamen we punt voor punt dichterbij tot een stand van 17-16 in het voordeel van DeVoKo. Door een kleine inzinking aan het einde van deze set konden we deze niet in winst omzetten en eindigde de 2de set in een 25-19 nederlaag. De belangrijke 3de set moest gewonnen worden om de wedstrijd weer in het voordeel van ons te krijgen en zodoende besloot Trainer/Coach Hans Veldscholten om een aantal tactische omzettingen te plaatsen. Dit had een positief effect in het team en er werd in de derde set weer fris en verzorgd volleybal gespeeld. Alleen in het achterveld werden wat onnodige punten verspeeld omdat een van de Krekkers spelers niet naar Denekamp was gekomen om zijn duik-skills in de zaal te laten zien. (Tijdens het douchen heeft deze man laten zien dat hij niet “vies” is van een mooie duik.) De derde set werd nipt gewonnen door ons met 25-23. Stand 2-1! De 4de set gingen we verder met de zelfde 6 spelers en dit resulteerde wederom in een snelle voorsprong. Deze werd ook niet meer uit handen gegeven en de 4de set werd ruim gewonnen met 25-17. 3-1 winst. De aansluiting met de onderkant van de middenmoot is weer gevonden en dat werd in de Haambrink gevierd met een schaaltje bittergarnituur plus voldoende mayo! (Bedankt Matthijs). Volgende week staat de burenruzie tegen Aastad op het programma. Een van de hoger geklasseerde teams in onze klasse. Een mooie kans om de Almeloers met zo min mogelijk punten retour te sturen.