Geplaatst op 12 maart 2017
Categorie: Nieuws

Apollo 8 MB1 – Krekkers MB1

Zaterdag 11 maart stond de uitwedstrijd tegen Apollo 8 MB1 op de planning we vertrokken bij de haambrink om 10 voor 1

De 1ste set begonnen we krachtig en hielden veel druk, we hadden een hele goede serves. En dat kon je ook wel zien aan de eindstand 8-25

De 2de set ging wat stroever Apollo vocht terug. En zo stond het 19-11. We kwamen daarna nog goed terug tot 22-19 maar wisten de set niet te winnen en hebben deze set verloren met 25-21.

De 3de set ging gelijk op al snel kreeg apollo een voorsprong en liepen we een beetje achter de feiten aan aan bleef de achterstand groot, door een goede serve druk kwamen we weer terug in de set en stond het 19-19. Het liep gelijk op maar uiteindelijk wonnen we de set met 24-26

De 4de set begonnen we heel goed en stond het al snel 4-7 maar ze kwamen terug en zo stond het 17-17. We kwamen weer in ons spel en hebben deze set gewonnen 19-25.
Deze wedstrijd dus gewonnen met 1-3

Volgende week hebben we een weekje rust, en 25 maart moeten we uit om 9:30 bij Rivo Rijssen.

teamfoto-mb1-site

V.C.V. MC1 – Krekkers MC1

Afgelopen zaterdag stonden we om 8:00 op de parkeerplaats van de Haambrink, klaar voor vertrek naar Varsseveld, om daar te gaan spelen tegen VCV. Zij staan bovenaan in de competitie met een straatlengte voorsprong op de rest. Dat zou dus een lastige klus worden, wisten we vooraf. Aan de andere kant hadden we niets te verliezen, we kunnen nog strijden wie best of the rest zal worden. En in onze thuiswedstrijd waren wij de enige geweest die VCV tot nu toe een setje had weten af te snoepen. Misschien was er vandaag dus wat mogelijk. Nadat de Krekkers aanhang hun plek had ingenomen in het ”uitvak”, floot de scheidsrechter om 10 uur voor het begin van de wedstrijd.
Vanaf het begin van de eerste set was er meteen een boeiende wedstrijd te zien. We hielden de druk erop zodra dat mogelijk was. Maar ook aan VCV kon je zien waarom ze bovenaan staan. Telkens hadden we 1 of 2 puntjes voorsprong, maar elke keer kwam VCV weer langszij. Dit ging zo door tot er 22-22 op het scorebord stond. Toen drukten we door en beslisten de 1e set met 25-22 in ons voordeel.
Dat was natuurlijk een lekker begin. De 2e set begon hetzelfde. VCV en Krekkers hielden elkaar in evenwicht. We kwamen op 13-10 voorsprong, maar het werd weer 13-13. Maar we verslapten geen moment. We gingen richting de 20 punten en langzaam wisten we weer een kleine voorsprong op te bouwen. VCV was kennelijk zoveel tegenstand niet gewend en raakte op dat moment de kluts een beetje kwijt. We stoomden overtuigend door en ook de 2e set was voor ons: 25-17.
De gevreesde 3e set begon, maar in het begin leken wij daar geen last van te hebben, we stonden meteen met 3-0 voor. Maar toen begon VCV eindelijk wat beter te draaien, we verloren 9 punten op rij. Nu hadden we het voor het eerst in de wedstrijd moeilijk. We hadden moeite om hun service te verwerken en daardoor kwamen we nog maar moeilijk aan aanvallen toe. Het werd 9-15, 10-17, 12-20. We verloren de 3e set uiteindelijk met 15-25.
We gingen de 4e set beginnen met nog steeds een 2-1 voorsprong, en we knokten voor wat we waard waren om de overwinning te pakken. Weer ging het een tijdje redelijk gelijk op, we kwamen zelfs op 13-9 voorsprong. Toen waren we het even kwijt en verloren 6 punten op rij en vlak daarna nog eens. VCV gaf dit niet meer weg, we verloren de 4e set met 17-25.
Er moest dus een beslissende 5e set worden gespeeld voor de overwinning.
De 5e set ging gelijk op tot 5-5. Maar wij zaten er langzamerhand een beetje doorheen. VCV zat nu goed in de wedstijd en wij konden het niet meer bolwerken. De beslissende set ging via 6-12 en 8-15 naar VCV.
Het was een wedstrijd waar we een beetje een dubbel gevoel aan over hebben gehouden. Vooraf zouden we voor dit resultaat misschien hebben getekend. Het is ons gelukt om er een echte wedstijd van te maken. Maar achteraf had je het gevoel dat er meer in had gezeten, erg jammer dat we net niet door wisten te drukken. De mindere periode in de 4e set was waarschijnlijk het breekpunt in de wedstrijd. Het gevoel wat bij de meiden overheerste was dan ook een beetje teleurstelling. Maar al met al hebben de Krekkers C1 meiden toch een prima prestatie neergezet. Volgende week spelen we niet, de week daarna komt RIVO op bezoek, dit zijn vaak ook mooie potjes. Komt allen ons aanmoedigen!