Wedstrijdverslag Krekkers DS3 – Krekkers DS2

Geplaatst op 8 oktober 2017
Categorie: Wedstrijdverslagen

Afgelopen vrijdag speelden wij onze eerste, op papier, uitwedstrijd tegen Krekkers DS3. Na de lange reis naar sporthal de Haambrink, in een of ander gat genaamd Mariaparochie, kon onze wedstrijd om kwart over 7 beginnen. Voor beide teams een gekke wedstrijd, waarin de afgelopen weken al veel over gesproken werd. Met een bomvolle tribune hadden wij wel het gevoel dat we wat waar te maken hadden.

In het begin van de eerste set was duidelijk te merken dat we erg zenuwachtig waren; er werd krampachtig gevolleybald. Dames 3 begon daarentegen mega enthousiast en met een goede servedruk aan de wedstrijd. Voor je het weet sta je 7-0 achter. Er werd een time-out aangevraagd en daarin werd voor iedereen duidelijk dat de knop om moest en dat we moesten gaan volleyballen. Dit werd ook gedaan, er werd hard gewerkt en punt voor punt kwamen we dichterbij. Dit resulteerde in setwinst voor ons! (21-25)

Nu waren de rollen omgedraaid. 7-0 voorsprong voor ons. Deze voorsprong konden we niet de hele set behouden en dames 3 kwam steeds dichterbij. Toch hebben we deze set met een miniem verschil onze kant op weten te slepen. (23-25)

De derde set speelden wij lekker. Door goede serve-series en veel enthousiasme bouwden wij een voorsprong op. Deze wisten wij goed vast te houden. Aan de andere kant van het net werd er hard gewerkt maar dames 3 wist de rollen niet meer om te draaien. Wij wonnen deze set met 13-25.

Om de 5 punten vandaag binnen te slepen, moest ook de 4e set gewonnen worden. Dames 3 gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Zij pakten een voorsprong en wisten goed te scoren aan onze kant. Wij hadden hier in het begin van de set geen antwoord op. Halverwege begon het bij ons ook weer een beetje te lopen maar dit was niet genoeg om de set nog naar ons toe te trekken. Dit betekende dan ook een welverdiend punt voor dames 3. (25-21)

Op het veld echte tegenstanders, maar na de wedstrijd werd er gezellig samen wat gedronken in de kantine. Volgende week spelen wij thuis in de Haambrink tegen Flevoll DS1. Hopelijk tot dan!