Het volleybalweekend van MC1, Dames 2 en Dames 1

Geplaatst op 26 november 2017
Categorie: Wedstrijdverslagen

Drie wedstrijdverslagen, van drie wedstrijden met een totale andere lading en uitkomst. Maar wat gebeurde er nu afgelopen weekend.

MC1 – Set-Up 65

Teamfoto-MC1-site

Zaterdag 25 november stond de thuis wedstrijd tegen Set-Up op het programma. Na een vrij weekend hadden we allemaal weer extra veel zin om te spelen. De uit wedstrijd tegen Set-Up was overtuigend gewonnen en Set-Up stond op de laatste plek dus in theorie moest een 4-0 mogelijk zijn.

Toch begon de eerste set moeizaam. Set-Up kwam zelfs op voorsprong en wij moesten alles op alles zetten om de set met 25-22 te winnen. De tweede set begonnen wij beter en met een paar goede serve-series op het juiste moment werd deze set overtuigend gewonnen met 25-13. De derde set is vaak lastig en deze ging aardig gelijk op, maar op het laatst wisten wij toch de druk erop te houden waardoor wij de set wonnen met 25-21. De laatste set speelden we voor het eerst volgens het systeem 1/5. Hier hadden we natuurlijk al wel op getraind maar nog niet in een wedstrijd gedaan. Toch ging dit ons wel goed af en ook deze set wonnen we met 25-16. Een mooie 4-0 overwinning dus. Volgende week spelen we om 12:00 in Borne tegen Apollo. Komen jullie allemaal weer kijken?

Een kleine toevoeging, met deze overwinning heeft MC1 zich al geplaatst voor de Topklasse. Erg vroeg in het seizoen met nog drie wedstrijden te gaan, maar geen minder mooie prestatie. Gefeliciteerd meiden en trainer/coach en ass. coach.

Dames 2 – Set-up 65

Teamfoto-D2-site

Zaterdag  25-11 stond de thuiswedstrijd tegen Set – Up’65 op ons programma. Doordat we gedeelte eerste stonden met hen, waren wij erg gedreven om deze wedstrijd te winnen.  Bijkomstigheid: onze trainer komt ook nog eens uit het verre Ootmarsum. Tijdens de voorbespreking werd ons medegedeeld dat de wasdame de t – shirts over het hoofd had gezien, waardoor die ochtend nog gewassen moest worden. Desondanks waren onze wedstrijdshirts op tijd. Met een goed gevulde tribune kon de wedstrijd van start gaan. De eerste set begonnen we goed en hadden veel servicedruk. Echter bood Set – Up’65 veel weerstand waardoor het telkens gelijk opging. Uiteindelijk konden we deze set naar ons toe trekken met een eindstand van 25-22. Vol enthousiasme begonnen we aan de tweede set. Doordat wij steeds iets meer grip kregen op hun hoge servicedruk, liepen we wat meer uit. Set twee werd dan ook gewonnen met 25-18. Blij met de twee punten die we hadden gepakt begonnen we met de derde set. Oftewel de beruchte derde set. Deze set verliep dan ook geheel anders. We liepen vanaf het begin van de set achter de feiten aan, hierdoor eindigde de set in 16-25 voor Set – Up’65. Duidelijk werd dat we nog niet bij de overwinning waren, de knop moest weer om. Hierdoor begonnen we wederom met vol enthousiasme aan set vier, er werd weer met plezier gevolleybald. Wanneer we op voorsprong kwamen en nog een aantal punten moesten maken, werden de kansen niet meer afgemaakt waardoor Set – Up’65 dichter in de buurt kwam. Uiteindelijk wisten we weer de punten te scoren om zo ook de vierde set naar ons toe te trekken met een eindstand van 25-20.

Dit betekende 3-1 winst, waardoor we drie punten los komen te staan van Set – Up’65 en voor nu bovenaan staan! De overwinning werd goed gevierd in de kantine met lekkere drankjes en mooie hits. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Escare Apollo 8 op het programma. Tot dan!

Dames 1 – Sudosa Desto

Teamfoto-D1-site

Zaterdag speelden wij tegen Sudosa Desto Assen. Dat het een geen gemakkelijke opgave zou worden om te winnen was vooraf duidelijk. Sudosa heeft altijd een sterk team en ze werken keihard voor elk punt. Maar ook wij hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we veel veerkracht hebben. Precies om half 5 begon de wedstrijd.

De eerste set begonnen we niet scherp. We stonden al gauw tegen een achterstand van 3 punten aan te kijken. Hoe kostte ons veel moeite om weer bij te komen. Maar elke keer bleef er het verschil. Tot op het einde van de set, wij gingen beter serveren en konden hierdoor meer druk uitoefenen op de pass van Sudaso. Maar door de gemaakte fouten in het begin van de set kwamen we aan het eind net tekort. Sudosa won de set met 23-25. Set twee was een herhaling van set 1. Sudosa bleef ons elke keer net een paar punten voor, waardoor wij keihard moesten werken voor elk punt om dichterbij te komen. Ook deze set kwamen we aan het einde van de set weer op gelijke hoogte. Maar opnieuw viel de stuiver om aan de kant van Sudosa deze set ging opnieuw verloren met een stand van 23-25.

Toen brak set 3 aan, we moesten nu echt scherp aan deze set beginnen om de achterstand om te buigen. Begin van deze set begonnen we heel erg goed. We hadden veel serve druk en wisten aanvallend mooie punten te maken. Hierdoor ontstond er een voorsprong. Maar Sudosa bleef aan de andere kant van het net keihard werken voor elk punt. Voor ons gevoel was het soms onmogelijk dat ze een bal nog van de grond haalden, maar het gebeurde toch. Langzaam aan wist Sudaso het gat te dichten en werd ook het einde van deze set billen knijpen. Wij lieten ons niet gek maken en we sleepten de derde set verdiend binnen (25-23).

De vierde set was ontzettend spannend. Beide teams gingen heel erg gelijk op en waren aan elkaar gewaagd. Wij wilden hoe dan ook er een vijfde set uitslepen. Maar Sudosa was uiteraard gebrand om met vier punten te vertrekken uit de Haambrink. Maar daar hebben wij een stokje voor gestoken. Door snoeihard te werken en te blijven gaan voor elke bal waren wij het team dan aan het langste eind trok (25-23). en toen stond het gelijk 2-2.

De vijfde set begon en we waren even niet bij de les. We keken snel tegen een kleine achterstand aan. Een time out was nodig om even op adem te komen en de scherpte terug te krijgen. We herpakten ons snel, door een hele goede serve serie en een kill-block wisten de achterstand om te zetten naar een voorsprong. Op een gegeven moment stond het 14-12 en hadden we de set bijna gewonnen. Maar ook in deze set bleef Sudosa gaan voor elke bal. Zo scoorden zij nog de 14-13. We wisten dat we het punt nu echt moesten maar. Met een perfecte pass en een geweldige knaller op het midden wonnen wij de wedstrijd.

Volgende week staat de derby tegen Dynamo Tubbergen op het programma, tevens zal deze wedstrijd bepalend zijn voor wie koploper wordt of blijft. Dynamo Tubbergen staat namelijk 1e met een verschil van 2 punten. Wij kijken uit naar deze kraker en hopen dat er veel publiek vanuit Mariaparochie/Harbrinkhoek aanwezig zal zijn om ons aan te moedigen.

Uiteenlopende wedstrijden, maar met allemaal een bijzonder resultaat en voor velen na het lezen waarschijnlijk nog even nagenieten.