Wedstrijdverslagen Heren 1 en MC1 van zaterdag 2 december

Geplaatst op 4 december 2017
Categorie: Wedstrijdverslagen

Heren 1 – Holyoke Heren 1

Teamfoto-H1-site

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Holyoke H1 op het programma. Na 2 overwinningen op rij stonden we na 8 speelrondes op een keurige (gedeelde) 3e plaats. Holyoke stond 2de, dus kon er wel van een “topper” in de 1e klasse A gesproken worden.
De wedstrijd begon keurig om 17.00 uur, alleen dat hadden we zelf nog niet echt in de gaten en kwamen direct met 4-0 achter. Een achterstand die we gedurende de set niet konden wegwerken en aan het eind compleet weggaven waardoor geflatteerd met 25-15 werd verloren.

De 2de set begonnen we een stuk beter en scherper. We lieten de tegenstander de fouten maken en waren zelf erg effectief in het afmaken van onze kansen. Dit resulteerde in een mooie 25-20 winst. 1-1! Dit punt betekende dat we nog minimaal 1 week op de 3e plaats zouden blijven staan, maar we wilden graag meer! Helaas leek de 3de set weer op de 1e set. Slordig volleybal en veel fouten werden door een goed spelend Holyoke afgestraft met een 25-17 uitslag. In de 4de set werd de niet 100% fitte spelverdeler Mark Denkers vervangen door gelegenheid spelverdeler Erik “Erkie” Scharenborg. Ondanks deze verrassende opstelling konden we de wedstrijd niet meer naar ons toe trekken en verloren we de set wederom met 25-17.

Aankomende vrijdag staat de volgende topwedstrijd op het programma als koploper en buurman Aastad H2 op visite komt in de Haambrink. Zorg dat je om 21:15 uur op de tribune zit om deze wedstrijd te bekijken! Tot dan!

Krekkers MC1- Ecare Apollo 8 MC1

Teamfoto-MC1-site

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 Apollo MC1 op het programma. We wisten van te voren al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden omdat Apollo altijd al een moeilijke tegenstander is. Ook was het een belangrijke wedstrijd voor ons want als we 0-4 wonnen waren we kampioen!
De 1ste set ging het direct al gelijk op waardoor het al 12-12 stond, daarna wisten we veel servedruk te houden en brachten we de stand al snel op een 12-16 waardoor Apollo een time-out nam. Na de time-out van Apollo begonnen we een beetje slordig te spelen een maakten we veel eigen fouten wat de stand op 22-22 bracht. Maar toch wisten we het wel zelf af te maken en wonnen we e 1ste set met 24-26.
De 2e set ging het weer gelijk op in het begin maar daarna hadden we toch weer een goeie serve serie waardoor het 4-8 stond, en Apollo een time-out vroeg. Toen ging het weer wat minder goed aan onze kant waardoor Apollo veel punten scoorde en de stand tot 13-13 bracht. Apollo zette die reeks door tot 17-14 waardoor wij een time-out namen. Na de time-out ging het weer en stuk beter en wisten we zelf weer ons eigen spelletje te spelen waardoor de stand weer gelijk werd, 19-19. Toen ging het weer gelijk op maar op het einde wist Apollo toch iets meet punten te scoren waardoor we de set verloren met 25-22.
De 3e set in het begin van de set ging het gelijk op waardoor het 10-10 stond. Het verschil werd vaak niet veel groter dan 3 punten, uiteindelijk staat het dan 20-20 en blijkt het weer heel spannend te worden. Maar toen hadden we een goede serve serie waardoor we veel punten achter elkaar scoorden en Apollo al snel weer een time-out neemt die time-out uiteindelijk wonnen we de set toch nog met 21-15, waardoor het 1-2 in sets stond.
De 4e set ging het alweer gelijk op, 10-10. Maar dan maken we erg veel eigen fouten en slordigheid fouten waardoor Apollo 5 punten weet uit te lopen en wij een time-out nemen, 15-10. Na de time-out gaat het al veel beter waardoor we weer een paar punten inlopen, 19-17 maar uiteindelijk wisten we niet genoeg punten te scoren en gin Apollo er met deze set er vandoor met 25-20. Het stond nu 2-2 in sets wat een 5e set betekende, wij wilde er toch graag met de winst er vandoor gaan dus moesten we nu alles op alles zetten om de laatste set binnen te slepen.
De 5e set begonnen we erg goed met veel servedruk wat de stand al snel op 2-6 bracht en Apollo al snel een time-out nam. Het ging heel goed we wisten de voorsprong steeds verder op te bouwen en wonnen de set uiteindelijk met 8-15, wat betekende dat we deze wedstrijd gewonnen hadden!
Deze week dan helaas geen kampioen maar misschien volgende week om 12:00 uur in de haambrink tegen TiMaX/DeVoKo MC1 kom jij ons dan aanmoedigen???