Laatste wedstrijdverslagen voor winterstop

Categorie: Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen laatste competitieweekend voor winterstop.

Dames 1 Herbmeister

Zaterdag 16 december stond Krekkers – VCV op het programma. We waren vooraf gebrand om de volle winst binnen te halen. Want hoe gaaf zou het zijn om herbstmeister te worden. Maar we wisten vooraf dat VCV keihard zou werken om het ons zo moeilijk mogelijk te maken.
De tribune was weer goed gevuld en de start van set 1 was prima door een paar aanvallende knallers. Maar al gauw kwam VCV beter in hun spel en onstond er voor de dames uit Varsseveld een voorsprong. Maar wij waren optijd bij de les en wisten de aansluiting te vinden. Aan het einde van set 1 gaven we meer gas en wonnen we de set met 25-23.
De tweede set was een hele goede en strakke set van ons. Ondanks door een ietwat verassende/verwarrende opstelling waren we scherp. Onze serve was sterk en we maakten aanvallend mooie punten. Deze set wonnen we met ruime cijfers 25-16.
We wilden deze goede lijn doorzetten in de derde set. Helaas lukte dit in het begin van de set niet zoals wij wilden. We maakten veel fouten. Maar langzaam aan, stap voor stap kwamen we beter in ons spel. Dit deden we door keihard te werken en beter te serveren. Hierdoor kwamen wij weer op voorsprong en ook deze set gaven we niet meer uit handen. 25-20.
Set 4 was in het begin ook moeizaam. Maar er was meer dan voldoende vertrouwen dat het goed zou komen. En dat deed het ook. Bij 18-18 stond het weer gelijk. Door een arbitrale keuze werd het nog even vlammend einde. VCV kreeg op een stand van 23-20 een rode kaart dus het was matchpoint voor ons. Door een geweldig killblok wonnen wij deze wedstrijd met 4-0. Herstmeister it is!
Ouders, sponsoren en supporters beloonden ons met rondjes in de kantine. Het bleef nog lang gezellig.
Voor nu eerst een welverdiende winterstop.

Dames 2 ook Herbmeister

Vrijdag om half 7 moesten verzamelen voor onze wedstrijd tegen Lutheria dames 2.
Na een drankje in de kantine gingen we inspelen. Onze opdracht was natuurlijk te winnen en zoveel mogelijk punten mee te nemen naar Harbrinkhoek zodat we in de promotieklasse A ´Herbstmeister´ zouden worden.
De eerste set begon. We werden verrast door de hoge servedruk van Lutheria. We konden er in het begin weinig tegen in brengen. Door iemand extra in de pass konden we toch de schade nog beperken. Dubbel hard knokken en puntje voor puntje kwamen we dichterbij. Deze set wonnen we met 25-23.
De tweede set begon Lutheria weer voortvarend. We konden hun serves moeilijk pareren. We verloren deze set met 20-25. Snel vergeten deze set en knallen in de derde.
De derde set bleven we dichtbij elkaar het bleef spannend. Bij 15-15 kwam er van onze goede kant een goede serve serie en zo liepen we 8 punten uit. We wonnen deze set met 25-19.
We wilden 4 punten meenemen dus deze 4e set moest gewonnen worden. Wederom bleven we dichtbij elkaar en lukte het ons niet om uit te lopen. Het bleef gelijk op gaan. Het werd 25-25. Spannend dus. Door een ace van ons werd het 26-25. Nog één puntje! Gelukkig voor ons lukte en wonnen we deze set met 27-25.
Dit mocht gevierd worden: Herbstmeister!!! Onder genot van worst en lekkere drankjes. Er werd een filmpje gemaakt voor onze Kim die in Oostenrijk kon meegenieten van ons feestje. Nu tijd voor een paar weekjes vakantie en dan starten we op 12 januari onze tweede helft bij Tornado in Geesteren. U komt ons dan toch aanmoedigen?

Heren 1 – Twente Sparta

Wederom een spannende wedstrijd voor ons, na 3 punten te hebben gepakt tegen de nummers 1 en 2 stond de nummer 3 op het programma. Dankzij onze goede seizoensstart stonden wij voor de wedstrijd op de vierde plek, op een overbrugbare afstand van de bezoekende nummer 3: Twente Sparta.

Door een scherp begin werd de eerste set gewonnen. Na deze eerste set begonnen we al trek te krijgen, dus was het tijd voor een schaaltje bittergarnituur voor beide partijen. De tweede set werd iets spannender, Twente Sparta was geinspireerd door de bittergarnituur, maar deze werd uiteindelijk keurig over de streep getrokken. In de derde set werd er goed geserveerd en werd deze vrij gemakkelijk gewonnen. In de vierde set gaven we een voorsprong weg en werd het nog erg spannend op het eind, helaas konden wij deze set niet naar ons toe trekken waardoor we de wedstrijd een beetje eindigden met een kater.

Maar die kater is nergens op gebaseerd, want we hebben met 3-1 gewonnen. Hiermee gaan wij met een gedeelde derde plaats de winterstop in! Een heel goed begin van het seizoen dus, wij hopen dat we deze vorm door kunnen trekken in de tweede seizoenshelft! Die begint voor ons op 12 januari met een thuiswedstrijd.

Meisjes C3 – Rosstars

De eerste set kwamen we al snel op voorsprong en door een goede serve-serie hadden we deze al binnen 20 minuten gewonnen met 25 – 12. De tweede set ging net iets minder en we maakten het erg spannend. We hadden ook deze set gewonnen maar met iets meer tegen punten, namelijk met 25-23. In de derde set ging het weer stukken beter. We speelden net als in de eerste set heel netjes en maakten veel punten. We hadden ook deze set gewonnen, dit keer met 25 – 14. De vierde set ging supergoed, doordat er een goede paas gebracht werd, konden we allemaal aanvallen en daardoor punten scoren. Deze set hebben we bemachtigt met 25-7! We moesten twee sets winnen om te promoveren en dat hebben we gedaan! Daarom mogen we na de wintervakantie in de 1e klasse spelen!